Meisjes (6,4 en 8) turnen in Hoog Keppel

RUURLO – Afgelopen zaterdag werd er in Hoog Keppel een turnwedstrijd georganiseerd voor meisjes van 6,7 en 8 jaar. Voor de RGV deden hier 20 meisjes aan mee in 3 nivo’s. In de eerste wedstrijd waren het de meisjes van 6 jaar die nivo R3 turnden. Dit was voor deze meisjes voor de eerste keer dat ze aan een wedstrijd mee deden, dus ook nog extra spannend. In een groep van 20 meisjes wist Nina Tollenaar een 2e plaats te halen en Isa Freriks haalde een mooie 3e plaats. In de 2e wedstrijd waren het de meisjes van 7 jaar, zij turnden ook nivo R3. Ook hier was er een medaille, Saar van Zadelhoff werd hier 3e.

In de laatste wedstrijd moest de pre-selectie aan treden in nivo R1 en D2. Deze meisjes zijn ook 7 jaar maar hebben al wat wedstrijden achter de rug en weten dus wat er van hun wordt verwacht. Dit was duidelijk te merken, bij het nivo R1 gingen alle medailles naar de RGV. Xienna Post haalde goud, Julia Stegeman zilver en Emma Veenboer brons. Bij nivo D2 deden 2 meisjes mee. Hier wist Ilon Bouwmeester de 2e plaats te bemachtigen en Maureen Ketelaar haalde een mooie 5e plaats.

Gelijkertijd werd in Twello de 2e plaatsingswedstrijd geturnd in de 2e divisie. Voor de RGV turnde hier Lauren Stegeman. In de eerste wedstrijd wist ze een 2e plaats te bemachtigen, dus probeerde nu weer hoge ogen te gooien. Helaas moest ze de balk een keer verlaten en ging er een element op de vloer niet helemaal zoals die moest.

Maar met het hoogste cijfer op sprong wist ze toch nog een 6e plek te bemachtigen in een groep van 20 meisjes. Op 26 januari is de laatste wedstrijd in Putten en wordt bekend of ze naar de landelijke voorronde mag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven