Meisjes B3 van Elite/Dynamo kampioen

NEEDE – Meisjes B3 is, na een zinderende wedstrijd, kampioen geworden ! Vooraf was duidelijk dat een overwinning het kampioenschap zou betekenen. Met een gehavend team – Diete en Nikki waren op wintersport – werd de wedstrijd tegen Time Out ’75 voortvarend gestart.  Met fanatiek spel werd een grote voorsprong opgebouwd, maar die bleek niet genoeg voor een setwinst :  de gasten uit Diepenheim wisten met 23-25 de set te ” stelen “.  In de tweede set werd er orde op zaken gesteld: moeilijker serveren en vaker aanvallen bleken voldoende om de tweede set makkelijk te winnen. Overigens moest Renske Winkels tijdens de tweede set afhaken met een blessure; zij werd vervangen door Henrieke Ebbekink uit meisjes C1.

De derde set ging aanvankelijk gelijk op, maar toen ook Esmee Mönnink met een blessure moest afhaken – zij werd vervangen door Britt Larink uit meisjes C1 – was de ploeg even de kluts kwijt.  Time Out ’75 profiteerde meteen en gaf de verkregen voorsprong in die set niet meer uit handen. Een 1-2 achterstand dus en daarmee leek het kampioenschap ineens heel ver weg. Maar meisjes B3 gaf het niet zomaar op : er werd weer fanatiek gevolleybald, het publiek liet zich iets meer horen en samen werd de vierde set binnengesleept. En dus moest een vijfde set bepalen wie de wedstrijd ging winnen en ook of meisjes B3 de kampioensvlag kon gaan hijsen.

Aanvankelijk leek dat er nog niet op – Time Out ’75 nam een 1-6 voorsprong – maar ook die aanval werd door het team van trainster Ans Orriëns en Martje Heijdeman weer teniet gedaan. Door ijzersterk serveerwerk van invalster Britt Larink werd de achterstand omgebogen in een voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven : 15-8. En dus waren de meiden kampioen!

Een mooie prestatie voor dit enthousiaste team; de meesten van hen werden voor de derde keer in drie seizoenen kampioen. De meiden kregen bloemen van hun trainsters en namens het bestuur een kadootje

Het bestuur wil nogmaals de speelsters en de trainsters van harte feliciteren met deze mooie prestatie en wenst ze veel plezier in de tweede helft als er een niveau hoger gespeeld mag worden.