Nieuwjaarsduik trekt honderden ‘duikers’

tn_dsc02409BORCULO – De opkomst tijdens de nieuwjaarsduik in de Hambroekplas was groot te noemen. Honderden inwoners kwamen naar de recreatieplas om het nieuwe jaar in te luiden. Voor veel Berkellanders is de duik een jaarlijks terugkerdende traditie. Arie ten Harkel uit Eibergen kan zich de eerste duik nog goed herinneren. ‘Het was toen ijskoud. Burgemeester Hein Bloemen was toen net aan het roer. Hij kreeg de eer om het startsein te geven.” Arie was tijdens de negende duik opvallend gekleed (zie foto 10). Ook Martin Geesink uit Borculo zet de Borculose duik op de kaart. “De groep wordt steeds groter”, roept Martin.

”We hebben nu familie, vrienden en kennissen uit onder andere Hengelo, Baarn, Weerselo en Enschede meegenomen.” Wethouder Fred Mulkens mocht de aanwezige ‘duikers’ namens het gemeentebestuur aanmoedigen. “De dappere mensen van Berkelland aan de andere kant van de lijn staan dan waar ik sta. Ik wil jullie feliciteren met jullie dapperheid. In 2014 wordt dit evenement voor de tiende keer georganiseerd. Ik zeg op deze plek dat ik dan bij de dappere hoor. Hou me er maar aan!”, zegt de Berkellandse wethouder.

Tijdens de duik waren enkele duikers van Calypso in het water te vinden. Op de kade stond het Rode Kruis om eerste hulp te verlenen. Gelukkig is de nieuwjaarsduik dinsdag 1 januari prima verlopen.

Stichting Cultuur Sport en Spel deelde voor de duik Unox-mutsen uit en T-shirts. Na afloop kregen de deelnemers allemaal een kommetje met warme erwtensoep.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3352]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven