Successen voor RGV in 6e en 3e divisie

RUURLO – Afgelopen zaterdag werd er in Laren de 1e plaatsingswedstrijd geturnd in de 6e divisie. RGV Ruurlo heeft in deze divisie alleen instappers in het nivo D2. Alle 6 meisjes hadden er erg veel zin in en dat bleek ook wel aan het einde van de wedstrijd. In een groep van 22 meisjes wisten ze alle 6 bij de eerste 7 plaatsen te turnen. Met als gevolg dat het hele erepodium voor de meisjes van RGV Ruurlo was. Tijdens de prijsuitreiking was de gouden medaille voor Iris vd Horst. Het zilver ging naar Sanne Boekelder en het brons naar Loes de Gier. Na de uitreiking bleek dat er een foutje was gemaakt in de telling, dit hield in dat de 1e en 2e plaats omgedraaid moesten worden.

Aafke Hogenvonder stond net naast het podium op een mooie 4e plaats. Yenthe de Rouw werd ondanks een foutje op de balk nog 6e en Femke Olthof, die wat op de balk vergat, werd 7e. Een compliment van de hoofdjury na de wedstrijd maakte het feestje compleet, zij merkte op dat de meisjes van de RGV zeer strak werk af leverden en al zeer goed wisten waar ze mee bezig waren. De volgende wedstrijd voor de meiden wordt een thuis wedstrijd. Op 6 april organiseert RGV Ruurlo de 2e wedstrijd.

Ook werd er op de zelfde dag de laatste plaatsingswedstrijd geturnd in de 3e divisie. Hierin turnen Fay Nijenhuis en Floor Hesselink. Na deze wedstrijd kreeg men te horen wie er zich hadden geplaatst voor het Gelders Kamioenschap op 9 februari. Helaas was Fay geveld door de griep. Maar door het vorige resultaat (de 2 beste wedstrijden tellen) was ze bij de 19 gelukkigen die door mochten. Voor Floor was het extra spannend. Ze had de eerste wedstrijd moeten missen ivm met een blessure dus moest ze nu er voor gaan.

De eerste wedstrijd was ze 17e, ook in haar groep (pupil 1 nivo 8) gingen de beste 19 door. Floor turnde een voortreffelijke wedstrijd en behaalde een mooie 8e plaats. Hierdoor mag ook zij naar het Gelders Kampioenschap.

Dit was voor haar een mooie afsluiting van de dag nadat ze ’s morgens tijden een acrowedstrijd ook al 1e was geworden met haar acro-trio.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven