Ter Steege organiseert informatieavond

Door Redactie op 18-01-2013

EIBERGEN – Op 24 januari verzorgt projectontwikkelaar Ter Steege Vastgoed Rijssen tussen 19.30 en 21.00 uur een informatieavond over Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De informatieavond is in café de Klok in Eibergen. Doel van deze avond is de interesse te peilen voor een CPO-initiatief in de wijk Op de Bleek in Eibergen.

Voor starters op de (koop)woningmarkt is het in de huidige markt moeilijk een betaalbare woning te vinden. Bouwen in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) biedt starters een kans daarop. Gezamenlijk, geheel naar eigen wens, een eigen woning ontwerpen en realiseren heeft een groot aantal voordelen.

Een groot voordeel van CPO is dat woonconsumenten veel invloed uitoefenen op hun eigen woning. Het bouwen van een huis naar eigen wensen en dromen, uiteraard wel binnen de financiële mogelijkheden. Woonkamer voor of achter, waar moet de keuken, hoeveel slaapkamers, hoe groot moeten die zijn etc. Een ander voordeel is het besparen van kosten door de gezamenlijke bouw. Voor een aannemer is het interessanter om bijvoorbeeld 3 woningen ineens te bouwen, dus dat vertaalt zich naar lagere bouwkosten.

Bij collectief particulier opdrachtgeverschap realiseert een groep woonconsumenten gezamenlijk hun eigen woning. Het ontwerp en de bouw gebeurt door partijen die de groep woonconsumenten zelf kiest: architect, aannemer, constructeur enzovoorts. Omdat veel woonconsumenten het moeilijk vinden om het ontwikkelings- en bouwproces zelf op te pakken, is begeleiding van de groep mogelijk. De provincie Gelderland stelt in 2013 een subsidie beschikbaar voor een groot deel van deze begeleidingskosten. De verdeling van deze subsidie vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Het proces begint bij het vormen van een groep woonconsumenten en daarna volgt de ideevorming. Het is erg belangrijk dat in het voortraject alle individuele wensen helder zijn en de neuzen dezelfde kant op staan. Dat voorkomt vertraging later in het proces. Vervolgens volgt de selectie van de architect en aannemer. Dat kan op verschillende manieren en met begeleiding van een deskundige partij. Zo doorloopt de groep een heel stappenplan om de bouw uiteindelijk mogelijk te maken. Tijdens de informatieavond op 24 januari 2013 volgt een verdere uitleg van dit stappenplan.

Bij voldoende enthousiaste mensen die samen met anderen hun eigen woning willen bouwen, zijn in de wijk Op de Bleek in Eibergen op verschillende plekken mogelijkheden voor een CPO-project. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de infoavond op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur in café De Klok (Grotestraat 84, Eibergen). Tijdens deze avond legt Stefanie Vrieze (procesbegeleider CPO groepen) het CPO-proces uit. Zij heeft vaker deze processen begeleid in de gemeente Berkelland en Oost Gelre. Ook is een plaatselijke bank aanwezig om aanwezigen informatie te geven over nieuwe hypotheekregels die in 2013 gelden. Aanmelden is niet nodig. De avond duurt tot ongeveer 20.30 uur.

Waar ooit de KTV floreerde, ontwikkelt Ter Steege Vastgoed Rijssen een nieuw stuk Eibergen. Op het 10 hectare grote terrein zijn inmiddels ruim 35 koopwoningen gebouwd. De komende jaren staan nog ruim 180 koop- en huurwoningen en enkele bedrijfsruimtes op de agenda. De oorspronkelijke planning ging uit van oplevering van de wijk in 2012. Door economische omstandigheden is deze planning uitgesteld en zijn plannen aangepast.

Zo gingen vorig jaar 6 bouwkavels in verkoop, zijn de verkoopprijzen in 2012 aangepast aan de huidige markt en is ruimte ontstaan voor dit CPO initiatief. Industrieel erfgoed?

Copyright © 2019 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Eibergen krijgt laagdrempelige vervoersdienst
EIBERGEN - In Eibergen is een initiatief gestart om dit jaar een electrocar te laten rijden in de dorpskern. De electrocar biedt vervoer op laagdremp......
Lees verder »

Een weekend vol sport, muziek en plezier
GEESTEREN - In het weekend van 31 Mei tot en met 2 Juni 2019 staat sportpark de “de Brouwer” van G.S.V.’63 volop in het teken van voetbal en muziek. ......
Lees verder »

De Eendracht uit Gelselaar Bie Winkels
GELSELAAR - Toneelvereniging De Eendracht uit Gelselaar komt dit voorjaar met iets nieuws. Zij gaan een "Buitenspel" brengen. Het stuk "In 3 stappen ......
Lees verder »

Echtpaar Klein Braskamp-Hilhorst 60 jaar getrouwd
GELSELAAR - Op woensdag 22 mei hoopt het echtpaar Klein Braskamp-Hilhorst wonende in Gelselaar, het 60 jarig huwelijk te vieren. De burgemeester van ......
Lees verder »

Jumbo in Neede is nu een feit
NEEDE - Jumbo Leussink opent op woensdag 12 juni de deuren van een nieuwe supermarkt in de omgebouwde EMTÉ winkel aan de Zwaluwstraat 11 in Neede. Zo......
Lees verder »

Achterhoeks Metalfest in Eibergen
EIBERGEN -Tijdens het jaarlijkse Achterhoeks Metalfest kunnen de fans weer genieten van een stevige pot muziek. De aftrap is om 16:00 uur door Rise A......
Lees verder »

IVN-wandeling ‘rammelen’ langs Ramsbeek
EIBERGEN - Op zondag 19 mei gaat de IVN Oost Achterhoek-wandeling langs de Ramsbeek. Gewandeld wordt van 14:00 tot 16:00 uur. Start: parkeerplaats aa......
Lees verder »

Bruno Mars, De Dijk en meer bij Volharding
BORCULO - Muziekvereniging Volharding vier dit jaar haar 17e lustrum, ofwel 85-jarig bestaan, met een uniek Sing-A-Long concert op zaterdag 11 mei. H......
Lees verder »

Asieldier van de week (Brammelo)

Asieldier van de week: Blik
BOERDERIJ GEZOCHT VOOR BLIK: Blik komt namelijk van de boerderij en een soortgelijke situatie zou ideaal zijn. Blik is een kruising Boerenfox/Friese stabij reu met een middelgroot formaat van 3,5 jaar oud. We zoeken een plek: Geen kinderen, geen druk huishouden. Een alleenstaand ....... Lees verder

NUB TV

film: Met een knipoog, Ga niet naar Berkelland!


Film is gemaakt door Ton Kraayenvanger

Ondernemend Berkelland

Hans Hulshof op zijn plek bij Nollen
BORCULO - Bakkerij Nollen introduceert nieuwe chocoladelijn Bakkerij Nollen introduceert ‘Chocolatier Hulshof’, een compleet nieuwe luxe chocoladelijn......
Lees verder »

Open dag bij autobedrijf Nijman Borculo
BORCULO - Op zaterdag 9 februari houdt autobedrijf Nijman een open dag. Iedereen is vanaf 9.00 uur welkom in de nieuwe werkplaats aan het Jonkerspad 8......
Lees verder »

JOOKIES Eibergen viert 5 jarig bestaan
EIBERGEN - In februari bestaat handwerkatelier Jookies vijf jaar. Eigenaresse Joke Leerink viert dit met verschillende demonstraties, workshops en ac......
Lees verder »

Verenigingsbureau2B loopt heel goed
EIBERGEN - Ze zijn nu een jaar aan de gang in Berkelland en helpen inmiddels een heel aantal verenigingen: Raldy Blankvoort, Moniek Breukers en Diane ......
Lees verder »

Weer bokbierfeest bij Eibergse kroegen
EIBERGEN - Zaterdag 27 oktober vindt het jaarlijks terugkerende bokbierfeest van Eibergen plaats. In de Eibergse kroegen wordt bokbier geschonken en i......
Lees verder »