Verslag Acrobatische Gymnastiek Ruurlo

RUURLO – Op 19 januari vond de eerste plaatsingswedstrijd D/E-niveau voor de Acrobatische Gymnastiek in Regio Gelderland plaats in Ruurlo.  Aan deze wedstrijd deden zeven teams mee van de organiserende vereniging, RGV Ruurlo. De dag verliep erg goed en er zijn goede zaken gedaan door de dames van de Acrobatische Gymnastiek. RGV Ruurlo kwam in actie in het E-niveau en deze waren in de ochtend aan de beurt. Het E-niveau is opgedeeld in twee verschillende niveau’s (E-senior en E-Junior) en er waren deze dag twee verschillende disciplines aan de beurt (te weten Damesparen en Damesgroepen).

RGV Ruurlo was in alle vier de categorieën vertegenwoordigd. In de categorie Damespaar E-senior deden Fabienne Eggink en Nicole Klinkhamer voor RGV Ruurlo mee aan deze wedstrijd. Gestoken in een mooi pakje draaide ze een goede oefening met een mooie score, namelijk: 22,799! Helaas waren er andere teams net een beetje beter en eindigden Eggink en Klinkhamer op een 10e plek. Het Damesgroep E-senior team, bestaande uit Lynn Lieven, Jet Beuzel en Inge Stapelbroek en is het enige team dat in dezelfde samenstelling als vorig jaar deelneemt aan de wedstrijd. Hun gloednieuwe oefening werd beloond door de jury met een 25,500 en behaalde met deze mooie score een 1e plaats.

Van RGV Ruurlo waren er twee teams die deelnamen in het Damespaar E-Junior niveau, Marjolein van Haaften & Ilse Bosvelt en Sanne Eekelder en Anne Doverman. Beide teams zijn nieuw binnen de Acrobatische Gymnastiek, maar wisten zich zeer goed staande te houden binnen een deelnemersveld van 10 teams. Sanne en Anne wisten met een score van 23,550 een 2e plaats in de wacht te slepen en Marjolein en Ilse behaalde zelfs de 1e plaats met een score van 24,200.

In de laatste categorie, Damesgroepen E-junior, deed RGV Ruurlo mee met 3 teams. Het eerste team bestond uit Ruth Harmens, Michelle van der Horst en Annelie Engelberts. Dit team is pas sinds de herfstvakantie bij elkaar en hebben tijdens de wedstrijd een erg goede oefening gedraaid. Met een puntentotaal van 22,566 behaalde zij de 5e plaats. Ook Zita van Poelwijk, Nynke Fleuren en Evelien Besseling was een team dat pas sinds de herfstvakantie bij elkaar is en zij behaalde tijdens deze wedstrijd een bronzen medaille met een puntentotaal van 23,833.
Het laatste team deed ook mee in de categorie Damesgroep E-Junior, bestond uit Lauren Stegeman, Floor Hesselink en Nine Kok. De dames draaide een geweldige oefening en dat werd door de jury beloond met een 25,832. Met deze score werden zij 1e in dit niveau, met een verschil van een 1,00 op de nummer 2. Ook was de score van dit trio de 2e score van de dag.

Door dit geweldige resultaat, zijn de teams met een podiumplaats zeker van een plaatsing bij de Regiofinale. Alle teams hebben echter nog 1 plaatsingswedstrijd (16 februari in Dixperlo) om of hun plaatsing veilig te stellen of te proberen nog een plaatsing voor de Regiofinale in de wacht te slepen. De overige twee teams van RGV Ruurlo Acrobatische Gymnastiek doen mee op 26 januari, tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in Beekbergen.