Verslag Acrobatische Gymnastiek Ruurlo

Door Redactie op 21-01-2013

RUURLO – Op 19 januari vond de eerste plaatsingswedstrijd D/E-niveau voor de Acrobatische Gymnastiek in Regio Gelderland plaats in Ruurlo.  Aan deze wedstrijd deden zeven teams mee van de organiserende vereniging, RGV Ruurlo. De dag verliep erg goed en er zijn goede zaken gedaan door de dames van de Acrobatische Gymnastiek. RGV Ruurlo kwam in actie in het E-niveau en deze waren in de ochtend aan de beurt. Het E-niveau is opgedeeld in twee verschillende niveau’s (E-senior en E-Junior) en er waren deze dag twee verschillende disciplines aan de beurt (te weten Damesparen en Damesgroepen).

RGV Ruurlo was in alle vier de categorieën vertegenwoordigd. In de categorie Damespaar E-senior deden Fabienne Eggink en Nicole Klinkhamer voor RGV Ruurlo mee aan deze wedstrijd. Gestoken in een mooi pakje draaide ze een goede oefening met een mooie score, namelijk: 22,799! Helaas waren er andere teams net een beetje beter en eindigden Eggink en Klinkhamer op een 10e plek. Het Damesgroep E-senior team, bestaande uit Lynn Lieven, Jet Beuzel en Inge Stapelbroek en is het enige team dat in dezelfde samenstelling als vorig jaar deelneemt aan de wedstrijd. Hun gloednieuwe oefening werd beloond door de jury met een 25,500 en behaalde met deze mooie score een 1e plaats.

Van RGV Ruurlo waren er twee teams die deelnamen in het Damespaar E-Junior niveau, Marjolein van Haaften & Ilse Bosvelt en Sanne Eekelder en Anne Doverman. Beide teams zijn nieuw binnen de Acrobatische Gymnastiek, maar wisten zich zeer goed staande te houden binnen een deelnemersveld van 10 teams. Sanne en Anne wisten met een score van 23,550 een 2e plaats in de wacht te slepen en Marjolein en Ilse behaalde zelfs de 1e plaats met een score van 24,200.

In de laatste categorie, Damesgroepen E-junior, deed RGV Ruurlo mee met 3 teams. Het eerste team bestond uit Ruth Harmens, Michelle van der Horst en Annelie Engelberts. Dit team is pas sinds de herfstvakantie bij elkaar en hebben tijdens de wedstrijd een erg goede oefening gedraaid. Met een puntentotaal van 22,566 behaalde zij de 5e plaats. Ook Zita van Poelwijk, Nynke Fleuren en Evelien Besseling was een team dat pas sinds de herfstvakantie bij elkaar is en zij behaalde tijdens deze wedstrijd een bronzen medaille met een puntentotaal van 23,833.
Het laatste team deed ook mee in de categorie Damesgroep E-Junior, bestond uit Lauren Stegeman, Floor Hesselink en Nine Kok. De dames draaide een geweldige oefening en dat werd door de jury beloond met een 25,832. Met deze score werden zij 1e in dit niveau, met een verschil van een 1,00 op de nummer 2. Ook was de score van dit trio de 2e score van de dag.

Door dit geweldige resultaat, zijn de teams met een podiumplaats zeker van een plaatsing bij de Regiofinale. Alle teams hebben echter nog 1 plaatsingswedstrijd (16 februari in Dixperlo) om of hun plaatsing veilig te stellen of te proberen nog een plaatsing voor de Regiofinale in de wacht te slepen. De overige twee teams van RGV Ruurlo Acrobatische Gymnastiek doen mee op 26 januari, tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in Beekbergen.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->