Weer geslaagd weekend RGV-meisjes

RUURLO – Afgelopen weekend waren de turnsters van RGV Ruurlo op 2 plaatsen actief binnen Gelderland. De meeste meisjes hadden hun 2e wedstrijd in de 5e divisie in Doetinchem. In de eerste wedstrijd waren het de jeugd1 meisjes in nivo 8 die hun kunnen moesten tonen. Na de eerste wedstrijd wisten ze waar ze nog aan moesten werken. Dat ze dat gedaan hadden bleek wel aan de uitslag. Guusje ter Haar eindigde op een mooie 2e plaats en Evelien van Alten stond naast haar op een 3e plaats. Milou Hoitink eindigde na wat kleine foutjes op een 16e plaats. In de 2e wedstrijd kwam de klapper van de dag.

Nadat alle 5 meisjes in de eerste wedstrijd net naast het podium eindigden (4,5,6,7 en 9) waren  ze nu toch wel erg uit op ere metaal. Dat hun harder werk werd beloond was duidelijk tijdens de prijsuitreiking. Alle medailles gingen naar de RGV. Floor Wevers turnde een voortreffelijke wedstrijd met alleen maar zeer kleine foutjes. Dit leverde haar de gouden medaille op. Anouk van Poelwijk en Frederique werkten ook strak en werden ondanks een val van de balk nog 2e en 3e. Elise Labohm werd in deze wedstrijd 6e en Neele Ketting 7e.

In de 3e wedstrijd kwamen Femke Hogenvonder en Jasmijn Krosenbrink nog aan de beurt bij pupil 1 nivo 10. Hier werd Femke netjes 5e en Jasmijn werd 20ste en bij de senioren werd Anke Wisselink 17e. De laatste voorronde is op 16 maart, dan wordt bekend wie er in de 5e divisie naar het Gelders Kampioenschap gaat.

Ook werd er geturnd in Putten voor de 2e divisie. Hierin turnt Lauren Stegeman voor de RGV. Zij had haar laatste voorronde en werd hier 6e met een 1e plaats op de brug. Zij heeft zich na de 3 wedstrijden als 6e geplaatst voor de landlelijke voorronde.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven