(Carnavals)onderscheiding voor Amicitia!

tn_dsc03142RIETMOLEN – Zaterdagavond tegen 21.30 uur is er tijdens het carnavalsfeest in Rietmolen een bijzondere onderscheiding uitgereikt. Muzikanten van Amicitia ontvingen de jaaronderscheiding uit handen van de Internationale Carnavals Federatie (ICF). De malletband van Amicitia werd eind januari onverwachts Nederland Kampioen. Voor carnavalsverenging De Reetkwakers was dit reden genoeg om de unieke onderscheiding bij het ICF aan te vragen. President Joop Hofman en zijn ambassadrice kwamen de versierselen persoonlijk overhandigen. Voorzitter Gert Siemerink en dirigent Dick Mengerink namen de onderscheiding in ontvangst in de zaal van Kuppers.

De leden van Amicitia waren overdonderd toen ze de oorkonde in handen kregen. ”Er moesten zelfs wat mensen een traantje wegpinken”, zegt Freek Knoop. Freek heeft de aanvraag ingediend bij ICF. “De malletband heeft een prachtige prestatie geleverd. En daar zijn we trots op. Vanuit het niets werden ze Nederlands Kampioen.” De ICF reikt de onderscheiding niet dagelijks uit. In de Achterhoek heeft nog bijna niemand de jaaronderscheiding in de kast liggen.

Hofman: ”Onze federatie is in heel Europa actief. Je moet ons zien als een soort carnavalsvakbond. Ons motto is: ”Wij laten niemand in de steek”. Dat zegt al iets over onze job.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3452]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven