Etikon plaatst zich voor EK Classic Teams

HAARLO – Het Haarlose Etikon heeft zich in eigen huis afgelopen weekend moeiteloos weten te plaatsen voor de finale van het EK Classic Teams, dat van 5 tot en met 7 april in het Franse Soisson wordt gehouden.

Een hoofdrol aan de kant van Etikon was dit weekend weggelegd voor Henri Tilleman. De Drontenaar won zaterdag in één beurt van Gerimont van Chartres, maar moest later deze dag een remise toestaan aan de Spanjaard Mata. Tilleman keek na twee beurten wel tegen een achterstand aan van 17-153, maar met series van 118 en 115 caramboles wist hij toch als eerste de eindstreep te halen. In de nabeurt trok Mata met 97 caramboles de partij toch weer gelijk.

In de laatste wedstrijd won Tilleman in drie beurten van Voegtlin met een hoogste serie van 181 caramboles. De beide andere spelers, Patrick Niessen en Jean-Paul de Bruijn speelden met wisselend succes. De Belg Niessen won weliswaar de eerste partij tegen Girard in 23 beurten, maar verloor later kansloos van de Spanjaard Cuenca in vier beurten met 4-200. Zondag herstelde Niessen zich door in vijf beurten de Zwitser Rech met 200-16 te verslaan.

De Bruijn won zaterdag zijn beide partijen van respectievelijk Justice en Albert in zeven beurten, maar moest zondag tegen de Zwitser Gretilat genoegen nemen met een remise na zeven beurten. “Ons doel is bereikt, wij kunnen onze titel in Frankrijk prolongeren en voor de derde keer op rij en voor de vierde keer totaal de beker mee terugnemen naar Haarlo”, aldus een gelukkige Bennie Deegens.

Verrassend tweede werd Chartres, dat in de beslissende derde wedstrijd het sterke Centelles uit Spanje met 4-2 de baas was. Laatste en zonder matchpunten werd het Zwitsers Nationaal team.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven