Medailleregen voor Odival uit Eibergen

Door Redactie op 25-02-2013

EIBERGEN – In Groenlo werd op 23 februari de vierde en laatste plaatsingswedstrijd Acrobatische Gymnastiek in het D/E-Niveau georganiseerd door Rap & Snel. ODIVAL Eibergen deed aan deze wedstrijd mee met drie teams. Van deze teams was er pas één teams zeker van een plaatsing voor de Regiofinale, de overige twee teams moesten vandaag hun beste oefening draaien om voor deze plaatsing in aanmerking te komen. Yoni Wolters en Chiyara Ordelman vormde samen een Damespaar in het E-junior niveau. Chiyara was de week voorafgaand aan de wedstrijd ziek geweest, dus het was al spannend of de dames aan deze wedstrijd mee konden doen.

Chiyara liet zich niet uit en veld slaan en samen met haar partner Yoni draaide de dames een geweldige oefening! Met een score van 24,532 wisten de dames een bronzen medaille binnen te slepen. Doordat de dames nu derde waren geworden, hebben de dames zich geplaatst voor de Regiofinale.

Het tweede team van ODIVAL Eibergen bestond uit Valeska Ordelman, Amber te Lintelo en Roos Weeink. Tijdens de vorige wedstrijd ging er helaas een element niet goed, waardoor ze buiten de medailles vielen, maar op dit element hebben ze de afgelopen trainingen hard gewerkt. Vooraf was bekend dat de dames een podiumplek moesten behalen om in aanmerking te komen voor een eventuele doorstroming, wat extra druk meebracht tijdens het uitvoeren van de oefening. Maar tijdens de oefening was er geen zenuwen te bekennen en de dames werden, met bijna een punt verschil, tweede. Hierdoor zijn Valeska, Amber en Roos ook geplaatst voor de Regiofinale.

Het derde en laatste team deed mee in het Pupillen niveau. Deze damesgroep, bestaande uit Julia Wolters, Isa Verdaasdonk en Colet Bomers, waren het laatste trio van deze dag. Vorige wedstrijd behaalde de dames al een gouden medaille en waren zeker van plan deze medaille te verdedigen. Vanuit het deelnemers- en trainersveld worden de dames beloond met complimenten over hun mooie oefeningen en dit werd door de jury ook zo gezien, want de dames behaalde, met de hoogste artistieke score van de dag (8,433), de hoogste dagscore, te weten 25,966. Door deze gouden medaille plaatsen de dames zich ongeslagen voor de Regiofinale.

Met deze resultaten heeft ODIVAL Eibergen Acrogym, zich compleet geplaatst voor de Regiofinale, welke op 9 maart gehouden wordt in Borculo. Tijdens deze wedstrijd zullen de vier teams strijden voor een plekje in de Districtsfinale.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->