Spring(st)ers zeker van plaatsing voor NK

RUURLO – De 2e plaatsingswedstrijd trampolinespringen individueel en synchroon klasse E, D, C vond afgelopen zaterdag 16 februari 2013 plaats te Ermelo.   Deze wedstrijd viel heel vervelend, een aantal spring(st)ers van RGV gingen met vakantie en een aantal waren ziek. Gelukkig is het zo dat je aan minimaal twee wedstrijden moet hebben deelgenomen om je te kunnen plaatsen. Dus ook voor deze spring(st)ers is er nog een kans.

Kim Boekelder (RGV) en Linda Mietes (Sparta Ermelo) Sprongen een zeer stabiele wedstrijd, voor alle drie de oefeningen scoorde zij hoge achten op synchroniteit en ook de uitvoering was piekfijn in orde. Zij behaalde een 2e plaats bij de D pupillen meisjes. Juliet Nieuwenhuis en Sterre Leussink wisten bij de D jeugd meisjes 3e te worden. Yasmin Fisser (RGV) en Gina van den Brink (Sparta Ermelo) sprongen ook deze wedstrijd heel constant en eindigde op een nette 4e plaats bij de C jeugd meisjes. Het is toch een hele prestatie wanneer je samen met iemand van een andere vereniging samen springt en dan zo kunt presteren. De afstand is te groot om elke gelegenheid samen te trainen. Pien Meulenveld en Lisanne Klein Brinke hebben deze wedstrijd weer bewezen dat zij een mooi synchroonpaar vormen. Met goede synchroon- en uitvoeringcijfers werden zij 1e bij de C Senior Dames. Hiermee hebben zij zich geplaatst voor het NK.

De individuele wedstrijd was dit keer verdeeld in 4 blokken, wat zeer prettig was voor zowel de spring(st)ers als de train(st)ers. De uitslagen zagen er als volgt uit: E pupillen l gemengd: Michelle van der Horst 5e plaats. E pupillen ll gemengd: Yenthe de Rouw 6e, Iris van der Horst die voor het eerst aan een trampoline wedstrijd meedeed wist 3e te worden, Harris Pondes eindigde op een 1e plaats. Komt niet vaak voor dat een jongen het van de meisjes wint. Bij de D jeugd jongens eindigde Koen Winkelhorst op een 1e plaats. D jeugd meisjes: Juliet Nieuwenhuis 12e, Felicity Buffart 10e, Lotte de Vrught 5e en Sterre Leussink werd 3e.

Kim Boekelder eindigde bij de D pupillen meisjes op een 2e plaats met maar 0.1 verschil met de nummer 1. Lisanne Klein Brinke sprong wederom een stabiele wedstrijd en pakte goud bij de C Senior Dames. Bij de C junior meisjes spande het erom. Maar één springster uit deze klasse kan zich plaatsen. Beide dames sprongen een goede wedstrijd, maar de Moeilijkheidsgraad van Marieke Winters was doorslaggevend en eindigde zij op een 1e plaats. Pien Meulenveld mag trots op zichzelf zijn met een mooie 2e plaats. Yasmin Fisser sprong naar een 4e plaats in de klasse C jeugd meisjes.

Lisanne, Marieke en Koen staan nu eerste in hun klasse en zij kunnen niet meer worden ingehaald. Zij zijn zeker van plaatsing voor het NK dat dit jaar weer plaats vindt in Ahoy Rotterdam op zaterdag 15 juni 2013. Zaterdag 9 maart is de 3e en tevens laatste plaatsingswedstrijd te Ermelo.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven