Succesvolle wedstrijd voor en door RGV

RUURLO – Afgelopen zaterdag had RGV de organisatie in handen van de 2e plaatsingswedstrijd in de 4e divisie turnen. Deze werd georganiseerd in de Topturn Centrum de Saza-hal te Doetinchem. Het was een lange dag met 4 wedstrijdronden. Door de inzet van alle ouders van de deelnemende meisjes verliep de wedstrijd soepel en precies volgens schema. Voor alle ouders was dit ook de eerste keer een kijkje achter de schermen van zo’n wedstrijd. Voor de RGV deden er 13 meisjes mee in alle klassen. Door de aanwezigheid van de ouders in de zaal, in plaats van boven op de tribune, was voor enkele meisjes de spanning extra hoog.

In de eerste wedstrijd turnden Marjolein van Haaften en Manon Kapers bij de jeugd2 nivo 7. Hier behaalde Manon een mooie 6e plek en Marjolein werd 18e. Bij de pupillen1 nivo 9 was Gwen de Wijs ook 6e en Ilse Bosvelt en Merit Groot Jebbink werden respectievelijk 21ste en 22ste. In de 2e wedstrijd werden de eerste medailles binnen gehaald. Marlein Kapers kreeg van haar vader (secretaris van de vereniging) de zilveren medaille om gehangen in de klasse pupil2 nivo 8.

In de klasse turnde ook Joyce Bosman en Sharon Baks. Zij eindigden ook netjes bij de eerste 10, in een zeer grote groep van bijna 40 turnsters. Ook was er in deze wedstrijd een bronzen medaille voor Zita van Poelwijk. Zij turnde in de klasse jeugd 1 nivo 7. In de 3e wedstrijd ging de eerste plek geheel onverwachts naar Maike Houtman bij de senioren nivo 5. Laura Temmink werd hier 4e. In de laatste wedstrijd turnde alleen nog Eline Dales voor de RGV. Zij werd 8ste  bij de junioren nivo 6.

Op 9 maart moeten alle meisjes nog 1 plaatsingswedstrijd turnen en dan weten ze wie er door gaan naar het Gelders Kampioenschap. Twee van de drie beste geturnde wedstrijden tellen voor plaatsing.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven