Touwtrekken voor scholen groot succes

BARCHEM – Het jaarlijkse touwtrektoernooi voor de basisscholen uit de gemeenten Lochem en Berkelland werd afgelopen zondag een doorslaand succes. Maar liefst 200 jongens en meiden uit de groepen 5/6 en 7/8 verdeeld over 29 teams streden om de bekers van TTV Heure uit Borculo, regerend Europees Kampioen en zilver medaille winnaar op het Wereld Kampioenschap 2012. De wedstrijden moesten volgens planning om 13.00 uur beginnen maar doordat een paar teams het lieten afweten moest er door de organisatie worden geïmproviseerd en kon men pas om 13.30 uur beginnen in de sporthal van Dorpshuis ’t Onderschoer te Barchem.

TTV Heure is een kleine maar zeer actieve vereniging en door de grote deelname had men de hulp gezocht van collega touwtrekkers uit Vorden zodat elk team begeleid werd door een “echte” touwtrekker. Na superspannende voorrondes mochten uiteindelijk de teams van Branink I en Branink II uit Laren, Barchschole uit Barchem en de Heuvelschool uit Borculo uitmaken wie er de kampioen werd bij groep 5/6.

De Heuvelschool werd de winnaar, gevolgd door Branink II en Branink I. Bij groep 7/8 werd de finale gewonnen door het Borculose Kiezel en Kei, op de voet gevolgd door de Barchschole en Branink D. Alle kinderen kregen een oorkonde en een tas met lekkers mee naar huis.

De organiserende club kan met een tevreden gevoel terugkijken op een zeer geslaagde, drukke middag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven