Twee maal goud trampolinespringsters

EIBERGEN – In de eerste trampolinewedstrijd van het seizoen 2012-2013 hebben de trampolinespringsters Lianne Wolters en Lisanne van Krimpen een gouden medaille behaald. De eerste kwalificatiewedstrijd in putten werd georganiseerd door de Productgroep Trampolinespringen District Oost en gymnastiekvereniging Orion Putten. De trampolineselectie van Odival Eibergen bestaande uit de selectieleden Lianne Wolters, Nicole Krooshof, Rachel Wegdam, Anouk Maas, Marit ter Bogt, Judith te Brake, Lisanne van Krimpen en de zusjes Tamira en Marisa Hasselo. Tamira en Marisa Hasselo deden dit seizoen voor het eerst aan wedstrijden mee.

Tamira heeft in 2012 nog wel meegedaan aan de teamwedstrijden maar Marisa deed echt voor de eerste keer mee aan wedstrijden van het seizoen 2012-2013. Om 9.20 uur werd er in Eibergen de reis ondernomen naar Putten om deel te nemen aan de eerste kwalificatie wedstrijd trampolinespringen van het seizoen 2012-2013. Ondanks het slechte weer ging de reis voorspoedig en kwamen we om 10.45 uur aan in de sporthal de Eng in Putten. Het inspringen ging bij alle selectiespringsters goed en moesten Lisanne van krimpen, Judith te Brake, Marit ter Bogt en Tamira Hasselo beginnen met de wedstrijd. Deze springsters springen in de categorie E jeugd gemengd. Lisanne van Krimpen behaalde een gouden medaille met 67.000 punten.

Voor Lisanne was de overwinning dubbel mooi omdat Lisanne net hersteld was van een zware blessure en nu direct weer een prijs wist te pakken. De overige springsters wisten zich ook goed te plaatsen, Judith met 65.200 een vierde plaats, Tamira met 62.600 punten een 5e plaats en Marit werd 6e met 62.100 punten. In het tweede blok moesten springen Lianne Wolters, Rachel Wegdam, Nicole Krooshof, Marisa Hasselo en Anouk Maas. Nicole Krooshof kon door een armblessure niet meespringen. Lianne en Rachel behaalden in de klasse D junior een gouden en zilveren medaille met respectievelijk 66.900 en 64.500 punten.

Lianne werd in deze klasse afgetekend eerste met drie goede sprongseries. Marisa Hasselo behaalde een 5e plaats en was erg zenuwachtig daardoor maakte ze enkele foutjes en kon zich daardoor niet op het podium springen. Marisa is met 8 jaar de jongste springster in de selectie van Odival en heeft erg veel potentie om een geweldig goede springster te worden. In de volgende wedstrijd op 16 februari in Ermelo kan Marisa zich revancheren en proberen een podiumplaats te behalen. Anouk Maas springt in de klasse D Jeugd Meisjes en had zich goed voorbereid op deze wedstrijd.

De groep waar Anouk in moest springen had heel erg veel deelnemers. Anouk werd 15e en zal zich de aankomende wedstrijd nog wat moeten verbeteren. De aankomende wedstrijd is in Ermelo op 16 februari en hiervan zullen we u ook verslag doen via de media en de website van Odival t.w. www.odival.nl.