Verrassende overwinning Holland Mineraal

HAARLO – De driebandenspelers van het Lochemse Holland Mineraal hebben in Kapelle voor een daverende verrassing gezorgd door de nummer vier van de ranglijst, Martens Cleaning, een 3-5 nederlaag te bezorgen, waardoor de spanning voor play off plaatsen weer is toegenomen. De grootste verrassing deze middag was wel de overwinning van Stefan Spilleman op Raymond Ceulemans. Spillemans, die de gehele wedstrijd dicteerde, stond halverwege al op een 18-25 voorsprong en bouwde deze voorsprong gestaag uit zonder dat Ceulemans hier iets tegen kon inbrengen.

Uiteindelijk won Spilleman de wedstrijd na 43 beurten met 42-50. De andere overwinning deze middag voor de ploeg van Ronny Hazewinkel kwam op naam van Jelle Pijl die Jean van Erp met 33-50 de baas was. Ook de Hengeloër stond de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score en middels onder andere een serie van tien caramboles won hij afgetekend met 33-50 in slechts 29 beurten. Verlies was er dit keer voor Anno de Kleine, die na een gelijkopgaande wedstrijd tegen Martin Spoormans met 50-48 aan het kortste eind trok.

Na veertig beurten ging Spoormans als eerste uit en De Kleine stond toen op 44 caramboles. In de nabeurt kwam hij helaas niet verder dan vier caramboles, waardoor de winst naar de Belg ging. De topper van deze dag tussen Dick Jaspers en Murat Naci Coklu eindigde onbeslist. Het was geregeld stuivertje wisselen in deze wedstrijd met Coklu die na 21 beurten als eerste de finish haalde.

Jaspers had in de nabeurt geen moeite om de remise veilig te stellen. “Met uitzondering van Coklu waren mijn spelers allemaal grieperig, maar desondanks hebben ze een prima resultaat behaald en zijn wij door het verlies van ’s Landswelvaren en de remise van Van Wanrooy Transport opgeklommen naar de achtste plaats en wie weet zit er nog wel een plaatsje hoger in”, aldus een tevreden Ronny Hazewinkel.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven