Wedstrijdverslag van Holland Mineraal

HAARLO – De driebandenspelers van Holland Mineraal hebben in Utrecht tegen Dekker Keukens een verdiend punt behaald. De verliespartijen kwamen deze middag op naam van kopman Stefan Galla en Jelle Pijl. De Hengeloër stond halverwege tegen Sjef Philipoom wel op een voorsprong van 22-27, maar kon deze in het tweede deel van de partij niet verzilveren. Philipoom kwam beter uit de pauze en mede door series van vijf, vier en opnieuw vijf caramboles, nam de Belg een beslissende voorsprong, die door Pijl niet meer was in te halen. Uiteindelijk eindigde de partij in een 50-37 overwinning in 34 beurten voor Philipoom.

Op de andere tafel won Stefan Spilleman in een lange partij van 74 beurten van Hans van der Wurff. Spilleman stond de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar kwam bij de stand 42-42 toch even in moeilijkheden, maar uiteindelijk trok hij toch aan het langste eind. Van der Wurff kwam in de slotfase niet verder dan 34 caramboles.

In het tweede deel van wedstrijd speelde Stefan Galla een gelijkopgaande wedstrijd tegen Gerwin Valentijn, maar bij de stand 33-32 in het voordeel van de man uit St. Willebrord, plaatste Valentijn een serie van 12 caramboles en sloeg daarmee een gat die door de Duitse kopman van Holland Mineraal niet meer was te overbruggen. Na 40 beurten was de buit voor Valentijn binnen en Galla kwam niet verder dan 41 caramboles.

De remise voor de formatie van Ronny Hazewwinkel werd op de andere tafel veilig gesteld door Anno de Kleine, die in zijn partij tegen captain John Tijssens de gehele wedstrijd aan de winnende hand was. Mede door een serie van acht caramboles kwam de man uit Helmond geen moment in gevaar en won de wedstrijd op overtuigende wijze in 34 beurten.

Tijssens kwam niet verder dan 37 caramboles. “Al met al een terechte remise, al stonden we halverwege in alle vier partijen wel aan de goede kant van de score, maar de wedstrijd is pas bij vijftig caramboles gespeeld”, aldus Ronny Hazewinkel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven