Duo en trio RGV Ruurlo Gelders kampioen

Door Redactie op 11-03-2013

RUURLO – Afgelopen zaterdag (9 maart) nam de wedstrijdgroep van Acrobatische Gymnastiek RGV Ruurlo deel aan de Regiofinale van District Oost/Gelderland. Met 2x Goud, 1x Zilver en 1x Brons wist RGV Ruurlo vijf plekken naar de Districtsfinale zeker te stellen. RGV Ruurlo deed aan deze Regiofinale in het E-niveau mee met negen teams: Twee seniorenduo’s Pien Meulenveld & Kim Boekelder en Fabienne Eggink & Nicole Klinkhamer, het seniorentrio Lynn Lieven, Jet Beuzel & Inge Stapelbroek, drie juniorenparen Yasmin Fisser & Ji-Lin Veerman, Marjolein van Haaften & Ilse Bosvelt en Sanne Eekelder & Anne Dovermann en de juniorentrio’s bestonden uit Lauren Stegeman, Floor Hesselink & Nine Kok, Zita van Poelwijk, Nynke Fleuren & Evelien Besseling en Ruth Harmens, Michelle van der Horst en Annelie Engelberts.

Eggink en Klinkhamer draaide een strakke oefening, maar halverwege de oefening viel, vanwege een technisch mankement, de muziek uit. Maar de dames lieten zich niet uit het veld slaan en wisten ze uiteindelijk 16e te worden met een puntentotaal van 23,766. Meulenveld en Boekelder, draaide hun Acrobatische Gymnastiek oefening, nadat ze ook hiervoor mee hadden gedaan aan een Trampoline wedstrijd. Ondanks de hectiek van de dag, was er niets van stress te bekennen bij de meiden en met een score van 25,300 veroverde de meiden de bronzen plak. Meulenveld & Boekelder mogen met deze derde plaats, deelnemen aan de Districtsfinale. Het seniorentrio (Lieven, Beuzel en Stapelbroek) waren redelijk gespannen vanwege de grootte concurrentie in hun categorie. Dit was in de oefening wel te zien bij de meiden, maar in de cijfers van de juryleden niet. Met een puntentotaal van 25,500 kregen de dames een mooie zilveren medaille omgehangen en hebben hiermee ook een plek in de Districtsfinale in de wacht gesleept.

Bij de junioren damesparen was RGV Ruurlo goed vertegenwoordigd, want er werd meegedaan met drie teams. Van Haaften en Bosvelt kwamen als eerste in actie en hebben een strakke oefening (24,450) neergezet waarmee ze op een mooie en verdiende 7e plaats geeindigd zijn. Hiermee zijn de dames verzekerd van een plekje in de Districtsfinale. Voor een team dat pas één seizoen aan Acrobatische Gymnastiek doet, is dit een zeer een goede prestatie. Eekelder en Dovermann deden ook voor het eerst mee en werden met een klein verschil 8e in dezelfde categorie. Met een puntentotaal van 23,950 kunnen de meiden trots terugkijken op hun eerste seizoen binnen deze mooie sport. Fisser en Veerman draaide ook een perfecte oefening. Hun zelfvertrouwen was gegroeid sinds de vorige wedstrijd, wat ook op de vloer goed te zien was. Vooral technisch hebben de meiden hoog gescoord en tijdens de prijsuitreiking mochten de meiden plaats nemen op podium, want met een score van 25,600 werden deze meiden verdiend 1e. Ook zij stromen door naar de Districtsfinale.

De laatste teams van RGV Ruurlo deden tevens mee in het junioren niveau, maar dit waren de damesgroepen. De concurrentie in deze categorie was erg groot maar alle teams hebben zich staande weten te houden. Harmens, Van der Horst en Engelberts draaide hun beste oefening tot nu toe en met een mooie score van 23,700 zijn de meiden op een dik verdiende 8e plaats geeindigd. Van Poelwijk, Fleuren en Besseling hadden de pech dat een element werd afgekeurd, hierdoor zakte ze in het eindklassement. Maar met een verdiende 10e plaats (22,799) kunnen de meiden terugkijken op een erg goed seizoen Acrobatische Gymnastiek. Voor het laatste trio van de dag, was het erg spannend. Stegeman, Hesselink en Kok hadden tijdens de plaatsingswedstrijden al laten zien bij de top van hun categorie te horen, door tweemaal goud te winnen. Voor de meiden was het totaal onverwachts maar ook op deze wedstrijd kregen ze met een score van 25,866 het goud omgehangen.

Verder betekend het winnen van een gouden plak ook een startbewijs voor de Districtsfinale. RGV Ruurlo Acrobatische Gymnastiek levert met deze prestaties, in het E-Junioren niveau, de Gelders Kampioenen, maar ook in het senioren niveau doet RGV Ruurlo goed mee. Door deze geweldige prestaties hebben zich vijf teams voor de Districtsfinale weten te plaatsen. Over precies twee weken (23 maart), zullen de teams van RGV Ruurlo hun beste oefening moeten draaien om zo een plek voor de Landelijke Halve Finales in de wacht slepen.

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->