Etikon Haarlo op weg naar 9e NK titel

HAARLO – In de vooruit gespeelde competitiewedstrijd in de eredivisie Carambole, heeft Etikon goede zaken gedaan. Het team dat zich voorbereidt op het Europees Kampoenschap voor clubteams, speelde in Deventer hun tiende speelronde. T.T. The City en de Wellse Vaert 2 waren de tegenstanders van het team uit Haarlo. Het begon wel moeizaam voor de formatie van Bennie Deegens. Henri Tilleman begon met een nederlaag tegen de ontketende Micha van Bochum. Voordat Tilleman amper het materiaal had verkend, was van Bochum al uit in 2 beurten, via series van 129 en 71. Niessen en de Bruijn moesten toen alle zeilen bijzetten om een dreigende nederlaag te voorkomen. De Bruijn leverde weer een topprestatie door in 3 beurten van Jos Bongers te winnen.

Op de andere tafel ontspon zich door dit resultaat een tactisch spelletje tussen Niessen en Rene Tull. Na 6 beurten trok Niessen aan het langste eind en won in 6 beurten (150–82) en daarmee de winst voor zijn ploeg uit Haarlo. De wedstrijd tegen de Wellse Vaert 2, dat nog steeds strijdt om degradatie te ontlopen, was voor het team uit Haarlo een formaliteit. Zowel de Bruijn als Tilleman gaven hun tegenstanders het nazien. De Bruijn won in 3 beurten (100–25 ) en Tilleman in 2 beurten ( 200–81 ). Alleen bij de partij van Niessen was het nog even spannend. Toen de Haarlose speler zijn 150 caramboles had verzameld, stond de teller bij van den Boogaard op 125. In zijn nabeurt bleef hij steken op 24 en dus moest hij met lede ogen toezien dat Niessen alsnog met de 2 punten aan de haal ging.

Op 4 mei a.s. is de eerst volgende thuiswedstrijd. Bij winst in een van de 2 partijen mag het team uit Haarlo, zich voor de negende keer en achtste keer op rij, laten kronen tot Nederlands Kampioen. Teammanager Bennie Deegens, dit seizoen voor het laatst verbonden met Etikon, was zeer tevreden over het resultaat. Met vertrouwen ziet hij het komend E.K. in het Franse Soissons tegemoet.

“Hoe je het ook bekijkt, maar dit team is weer de grote favoriet voor de Europese titel. Dit team is van grote klasse, zeg maar wereldklasse. Natuurlijk is dit geen garantie, want het blijft sport”, aldus een opgetogen Deegens.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven