Etikon wint wedstrijden en loopt punt uit

HAARLO – Het Haarlose Etikon heeft zaterdag in de Topteamcompetitie Carambole goede zaken gedaan. Zelf won het team van Bennie Deegens beide wedstrijd van respectievelijk De Graafschap Biljarts en Osdorp Biljarshop Leiden, maar zag tevens met genoegen, dat naaste concurrent De Veemarkt uit Doetinchem remise speelde tegen TS Metals/Zandweerd uit Mariënberg. De thuisclub begon de eerste wedstrijd tegen De Graafschap Biljarts uit Rumpt moeizaam. Henri Tilleman was eigenlijk de enige speler die zijn oude niveau haalde en versloeg in twee beurten Nederlands en Europees jeugdkampioen Gert Jan Veldhuizen in twee beurten met een laatste serie van 182 caramboles. Veldhuizen bleef op 83 caramboles steken.

Op de andere tafel speelde Patrick Niessen tegen Martien van der Spoel een moeizame wedstrijd en verloor, ondanks een 56-0 voorsprong, met 92-150 na vier beurten. Van der Spoel begon met een nul, maakte daarna het karwei af met series van 137, 3 en 10 caramboles. In de beslissende partij tussen de bandstootspecialisten Jean-Paul de Bruijn en Dave Christiani, ging de strijd aanvankelijk gelijk op, maar bij de stand 52-47 produceerde de Zeeuw een slotserie van 48 caramboles.

In de nabeurt kwam Christiani niet verder dan 1 carambole. In de tweede wedstrijd van Etikon ging het met Patrick Niessen tegen Wouter Heida beduidend beter, alhoewel hij na drie beurten nog tegen een 64-66 achterstand aankeek, kreeg hij een beurt later de geest en maakte met een serie 86 caramboles de partij uit. Heida kwam in de nabeurt niet verder dan 2 caramboles. Tilleman had opnieuw geen enkele moeite met Jeroen Beentjes en won na vier beurten met 200-29.

Jean-Paul de Bruijn won daarna in de afsluitende partij na 13 beurten met 100-68 van George Kenter. Etikon gaat nu aan de leiding met 34 punten uit 18 wedstrijden, zes punten meer dan De Veemarkt en acht punten meer dan De Graafschap Biljarts.

Na afloop van de wedstrijden maakte hoofdsponsor Etikon bekend nog tenminste twee jaar door te gaan en dat de thuishaven Haarlo blijft.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven