Lauren Stegeman naar de halve finale

RUURLO – Lauren Stegeman had afgelopen weekend in Arnhem een landelijke plaatsingswedstrijd voor de 2e divisie. Ze had zich hiervoor geplaatst tijdens 3 regionale voorronden. Lauren komt uit in de klasse pupil 1 nivo 7. Door een uitstekend vorig seizoen moest ze verplicht promoveren van nivo 9 (3e divisie naar) nivo 7. Dit was met een beperkt aantal trainingsuren van 4,5 per week een grote uitdaging. Ook voor haar trainers. In Arnhem begon ze op brug.

Omdat het eerste toestel was, ging ze op “save” turnen waardoor ze een element niet perfect turnde. Toch had ze nog een 12.333 Na een stabiele balk oefening, stond ze met een 11.267 na 2 toestellen in de middenmoot. De eerste 18 zouden door gaan naar de ½ finale. Daar zat ze nog net bij. Na een bijna perfecte mat oefening met een score van 13.567 stond ze op een 9e plek met alleen nog haar meest sterke onderdeel te gaan. Dat dit ook nu haar beste onderdeel zou worden bleek na de uitslag.

Met een 13.367 voor de overslag en een 13.567 voor de salto was ze op dit toestel 1e. Haar uiteindelijke plek op de lijst werd 5e, en daarmee dus een duidelijke plek verdiend in de ½ finale. Deze is in het weekend van 6 april in Waddinxveen of een week later in Reusel. Waar ze zal worden ingedeeld is op dit moment nog niet bekend. Laten we hopen op nog zo’n succes en een plaats op het NK.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven