Prijswinnaars Neediens bekend gemaakt

Door Redactie op 25-03-2013

NEEDE – Op zaterdag 23 maart trotseerden vele bezoekers de kou om naar Café Restaurant De Olde Mölle in Neede te komen. Want daar werden tijdens een gezellige Needse avond de Neediens uitgereikt. Om voor deze prijs in aanmerking te komen was gekeken naar de geleverde prestaties in 2012. Volleybalster Caroline Wensink kreeg de ‘prijs voor bijzondere verdienste’ Het gesprek met Caroline vond plaats middels een Skype verbinding, vanuit Baku in Azerbeidzjan. Hier komt ze uit voor Azerrail Baku.

Al vele jaren speelt Caroline volleybal op het hoogste niveau. Hiervoor speelde ze onder meer in Polen, Duitsland en Italië. Ook maakt ze deel uit van het Nederlands damesteam en sleepte ze diverse prijzen in de wacht. Deze bijzondere prestaties maken dat zij deze prijs meer dan verdient. De prijs voor sportman van het jaar 2012 ging naar Ronny Wantia. In dit jaar werd hij namelijk Nederlands survival kampioen in de zogenaamde RUC klasse. In dit zogenaamde ‘Run Up Circuit’ wordt een halve run gelopen. Zowel bij de veteranen als bij de de normale klasse werd Ronny nummer één.

Als sportvrouw werd volleybalster Sterre van Doorn verkozen. Als spelverdeelster maakt zij deel uit van het damesteam Sliedrecht Sport. Begonnen bij Dynamo Neede en via de Sourcy Volleybalschool kwam ze bij Orion in Doetinchem. Op 15-jarige leeftijd maakte ze haar debuut in de A-league bij Longa. Het is haar doelstelling het Nederlands damesteam te halen. Deel uitmaken van het team van jong Oranje heeft ze inmiddels al bereikt.

In de categorie beste sportteam werd het zestal Pasruiters (paardensport) als winnaar verkozen. Het zes-tal bestaat uit Wouter Hermelink, Britt Riethorst, Nienke klein Zevert, Ilse Rupert, Joyce Dreijerink, Elke Kettering en de twee reserves Nathasja ten Brinke en Najama Voogd. Daarnaast werken ze samen met instructeur Theo Gelinck en commandant Anton Hermelink. In 2012 werden zij Gelders kampioen en mochten daardoor deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen.

De cultuurprijs 2012 werd gewonnen door de Historische Kring. In 2012 brachten zij een speciaal fotoboek ‘100 maol Nee, wat bu’j veranderd!’ uit. Dit boek werd samengesteld door Chris Peddemors. Uit het beeldarchief van de Historische Kring selecteerde hij foto’s van vroeger. Vervolgens ging Chris Peddemors op pad om foto’s te schieten van exact dezelfde locatie, maar dan anno 2012. Dit resulteerde in een prachtig Needs fotoboek.

De aanmoedigingsprijs ging naar de initiatiefnemers van de Serious Request actie bij Café Vally’s. Toen bekend werd dat 3FM in december 2012 naar Enschede kwam, wilde Café Vally’s niet achter blijven en plaatste een eigen glazen huis in het café. Gedurende vier dagen werd vanuit het Needse Huis actie gevoerd. Samen met de inwoners uit Neede hebben ze maar liefst € 27.000,- voor het goede doel in de wacht gesleept en bij het Glazen Huis in Enschede aangeboden. Een prestatie van formaat! Hopelijk worden ze door deze prijs aangemoedigd deze actie een vervolg te geven als 3FM het Glazen Huis in Leeuwarden plaatst!

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->