Schuurman BZC koploper in hoofdklasse

BORCULO – Regerend landskampioen Schuurman BZC had dit weekeinde een dubbel speelprogramma. Vrijdagavond stond het inhaalduel tegen de virtuele koploper UZSC uit Utrecht op het programma. De Utrechters, die gecoached worden door Robin van Galen, stonden aan bovenaan de ranglijst, maar hadden twee wedstrijden meer gespeeld dan Schuurman BZC. De Achterhoekers  hadden hun goede vorm, na de zware wedstrijd en het dito verlies in de Champions League tegen het JUG Dubrovnik, weer opgepakt. In de wedstrijd tegen UZSC was Schuurman BZC duidelijk de betere partij. Opvallend was dat twee Internationals de meeste doelpunten voor hun rekening namen: voor Schuurman BZC Lars Gottemaker 7x en namens UZSC Roeland Spijker 5x.

Vervolgens speelde Schuurman BZC zaterdagavond een uitwedstrijd tegen het Alphense AZC, dat vorig jaar nog meedeed in de play offs om het landskampionschap. AZC voert dit jaar een verjonging door van zijn team en heeft daardoor qua prestaties een lastig jaar. Het team van Zeno Reuten wist deze wedstrijd dan ook met zeer ruime cijfers te winnen. Komende dinsdag 19 maart vertrek Schuurman BZC naar Kroatië om woensdag zijn laatste wedstrijd in de Champions League van dit seizoen te spelen. Tegenstander in de 8e finale is weer VK Jug Dubrovnik. De thuiswedstrijd in Nijverdal werd vorige week ruim verloren met 19 -1. JUG Dubrovnik met diverse Olympische kampioenen in haar team is DE favoriet voor het winnen van de Champions League.

Met deze wedstrijd sluit Schuurman BZC zijn succesvolle Europese seizoen af en werd de doelstelling “de Europese subtop halen” behaald. Het is meer dan 20 jaren geleden dat een Nederlands herenteam zover kwam in de hoogste Europese competitie. De wedstrijd woensdag 20 maart wordt gespeeld om 18:00 uur.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven