Spelers Odival plaatsen zich voor finales

Door Redactie op 25-03-2013

EIBERGEN – In Winterswijk was het afgelopen zaterdag de beurt aan twee teams van ODIVAL Eibergen om tijdens de Districtsfinale hun beste oefening te laten zien. Indien ze bij de top van het District hoorde maakte beide teams ook nog kans op een plaatsing voor de Landelijke ½ finales. Officieel waren drie teams van Odival Eibergen geplaatst voor deze Districtsfinale, echter kon, vanwege een blessure één team (bestaande uit Valeska Ordelman, Amber te Lintelo en Roos Weeink) niet deelnemen. Het eerste Odival team wat in actie kwam bestond uit Julia Wolters, Isa Verdaasdonk en Colet Bomers.

In het Pupillenniveau is de concurrentie erg groot, veel van deze teams trainen meerdere malen in de week, en het was al een hele prestatie om in dit niveau de Districtsfinale te halen. Tijdens de warming-up viel Colet nog redelijk hard op de grond, maar de dames lieten zich niet uit het veld slaan en hebben zich herpakt. Met een strakke oefening, behaalde de dames een puntentotaal van 25,100 mochten de dames, wederom, het hoogste podium beklimmen. Met deze gouden medaille hebben de dames is geplaatst voor de Landelijke halve finales!

Het tweede team dat tijdens de Regiofinale op de vloer verscheen voor Odival Eibergen bestond uit Nina Terbraak, Dyenna Forkink en Esmée Wolters. Als Damesgroepen deden zij in het E-Senior niveau mee. Na de (onverwachte) plaatsings voor de Districtsfinale hebben de dames erg hard getraind om de oefening nog beter te maken dan dat deze al is. Met mooie, stabiele elementen behaalde de dames een 12e plaats, met een score van 24,750. Een goede prestatie tussen de hevige concurrentie van Overijssel.

Julia, Isa en Colet hebben zich geplaatst voor de Landelijke halve finales. Tijdens één van deze halve finales (21 april te Bergschenhoek of 11 mei te Leeuwarden) moeten de dames weer een strakke oefening neerzetten om zo kans te maken op een startbewijs voor het NK op 8 juni in Oss.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->