Teams RGV ook door naar halve finale

Door Redactie op 25-03-2013

RUURLO – Afgelopen zaterdag namen enkele teams van de wedstrijdgroep van Acrobatische Gymnastiek RGV Ruurlo deel aan de Districtsfinale van District Oost in Winterswijk. Alle teams hebben goede zaken gedaan wat resulteerde in 2 podiumplekken en 3 startbewijzen voor de Landelijke Halve Finales! De Districtsfinale is de laatste wedstrijd in een reeks van vier Acrobatische Gymnastiek wedstrijden binnen het District Oost. Sinds de oprichting van de afdeling Acrobatische Gymnastiek binnen de gymvereniging al driemaal deelgenomen aan deze wedstrijd, echter nooit met een goed ‘vervolg’ resultaat. De voorgaande jaren bleef RGV Ruurlo altijd op deze wedstrijd ‘steken’ maar na een jaar van hard trainen, is het dan toch eindelijk 3 teams van RGV Ruurlo gelukt om zich te plaatsen voor de Landelijke Halve Finales.

Het eerste team dat op de wedstrijdvloer verscheen, bestond uit Lynn Lieven, Jet Beuzel en Inge Stapelbroek (Damesgroep E-Senior). Ze draaide een goede oefening, met hier en daar wel nog wat verbeterpunten, en hebben met een puntentotaal 25,250 zich als 7e geplaatst voor de volgende wedstrijd. Helaas had het andere E-Senioren paar (bestaande uit Pien Meulenveld en Kim Boekelder) wat pech. Ze hadden een tijdsfout en hierdoor lopen de dames helaas de plaatsing voor de volgende wedstrijd mis. Maar met een score van 24,700 kunnen de dames wel terug kijken op een goede oefening en een super seizoen. In het E-Junioren niveau deed RGV Ruurlo met 3 teams mee. Het Damespaar Marjolein van Haaften en Ilse Bosvelt begonnen erg goed aan hun oefening. Jammer genoeg is er halverwege de oefening een element niet geteld en kwamen de meiden uit op een puntentotaal van 21,400. Maar het behalen van de Districtsfinale is al een prestatie als je pas sinds de zomervakantie bij elkaar bent! Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman vormde samen het andere damespaar in het E-junioren niveau.

Ze draaide een strakke oefening met mooie elementen. Hierdoor behaalde ze, met een puntentotaal van 25,100, een mooie zilveren medaille EN een startbewijs voor de landelijke halve finales. Het laatste team van RGV Ruurlo bestond uit Lauren Stegeman, Floor Hesselink en Nine Kok. Zij draaide wederom een strakke oefening. In de voorwedstrijden hadden de meiden al driemaal het hoogste podium mogen beklimmen en vandaag wilde de meiden voor een ‘kwartet’ gaan. Met de dagscore van 25,950 punten kregen de dames ook deze keer een gouden medaille omgehangen en hierdoor hebben ze hun ‘kwartet’ compleet. Ook deze dames zijn geplaatst voor de Landelijke Halve Finales.

Drie teams van RGV Ruurlo hebben zich geplaatst voor de Landelijke halve finales. Tijdens één van deze halve finales (21 april te Bergschenhoek of 11 mei te Leeuwarden) moeten de dames weer een strakke oefening neerzetten om zo kans te maken op een startbewijs voor het NK op 8 juni in Oss.

 

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->