Trio van Odival ook Gelders kampioen!

EIBERGEN – Afgelopen zaterdag (9 maart) nam de wedstrijdgroep van Acrobatische Gymnastiek Odival Eibergen deel aan de Regiofinale van District Oost/Gelderland. Alle teams van Odival Eibergen hadden zich voor deze wedstrijd geplaatst, want ten eerste al een goede prestatie is. Maar tijdens deze wedstrijd werden er ook zeer goede prestaties neergezet, wat resulteerde in 1x een gouden medaille en 3 plekken in de Districtsfinale. Julia Wolters, Isa Verdaasdonk en Colet Bomers hadden zich als eerste van geplaatst voor deze Regiofinale. In de plaatsingswedstrijden behaalde de meiden steeds een gouden medaille, waardoor hun doel voor deze wedstrijd erg hoog kwam te liggen, namelijk een podiumplek behalen.

De concurrentie had natuurlijk dezelfde doelstelling, waardoor het een spannende wedstrijd werd. De niveaus lagen erg dicht bij elkaar, maar met een puntentotaal van 25,450 trokken Julia, Isa en Colet aan het langste eind. Ze werden Gelders Kampioen in het Pupillen niveau en hiermee hebben de dames zich, ongeslagen, geplaatst voor de Districtsfinale. Het tweede team dat tijdens de Regiofinale op de vloer verscheen voor Odival Eibergen bestond uit Nina Terbraak, Dyenna Forkink en Esmée Wolters. Als Damesgroepen deden zij in het E-Senior niveau mee. Tijdens de plaatsingswedstrijden ging er steeds een ander onderdeel mis, waardoor de plaatsing voor de Regiofinale al als een verassing kwam. Maar de dames hebben hard gewerkt om nu een stabiele oefening neer te zetten en het ging voortreffelijk. Met een puntentotaal van 24,800 hebben de dames zich herpakt en hiermee ook een plek voor de Districtsfinale veilig gesteld.

Yoni Wolters en Chiyara Ordelman vormde samen een Damespaar in het E-junior niveau. De dames begonnen erg goed aan hun wedstrijdoefening, ze draaide hun beste oefening samen. Alles was op de muziek, de elementen werden lang genoeg aangehouden. Helaas was er een val te constateren in het allerlaatste element, wat de dames 0,70 aftrek gaf. Dit was erg jammer, want de meiden hebben echt heel hard gewerkt de afgelopen weken. Met een 22,950 hebben de dames toch nog een mooie score weten neer te zetten, maar helaas was de concurrentie net iets beter en hebben de dames geen plek voor de Districtsfinale in de wacht weten te slepen.. De laatste Odival dames die op de vloer verschenen waren Valeska Ordelman, Amber te Lintelo en Roos Weeink. Deze dames vormen samen een Damesgroep in het E-junior niveau en doen allemaal voor het eerste jaar aan Acrobatische Gymnastiek.

De vorige wedstrijd behaalde de dames een mooie zilveren plak, waardoor ze een kleine hoop hadden om een plekje voor de Districtsfinale in de wacht te kunnen slepen. Met een erg mooie oefening, waarbij helaas wel één tijdsfout werd geconstateerd, hebben de meiden een super oefening neergezet en met een totaalscore van 25,099 hebben ook deze meiden zich geplaatst voor de Districtsfinale. Over precies twee weken (23 maart), zullen de teams van Odival Eibergen strijden tijdens de Districtsfinale Acrobatische Gymnastiek, welke gehouden wordt in Winterswijk.

Hier doen de beste teams van de provincies Gelderland en Overijssel aan mee. Tijdens deze wedstrijd kunnen de teams ook een plek voor de Landelijke Halve Finales in de wacht slepen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven