Verdiende overwinning Holland Mineraal

HAARLO – De driebandenspelers van Holland Mineraal hebben een prima en meer dan verdiende overwinning op het reeds gedegradeerde Post Luchtkanalen behaald. In Lochem werd het 8-0. Jelle Pijl en Stefan Spilleman bepaalden de tussenstand al op 4-0 door respectievelijk Wilco van Wijk in 45 beurten met 50-39 te verslaan en Marcel van Berkel in 64 beurten met 50-41. Deze laatste partij tussen Spilleman en Van Berkel kende weinig hoogtepunten en duurde bijna twee en half uur. Pijl besliste zijn partij eigenlijk al in de tiende beurt toen hij een serie van acht caramboles produceerde. Anno de Kleine had daarna geen kind aan Marc Celen en met de regelmaat van de klok, met af en toe een enkele nul, haalde hij de finish na 33 beurten.

Celen kwam niet verder dan 21 caramboles. De partij tussen de twee kopmannen, Stefan Galla en Huub Wilkowski, was er één van een hoog gehalte. Tot aan de 24ste beurt ging het gelijk op en waren er al hoge series gemaakt. Galla deed dat in de zevende beurt met een serie van  tien en Wilkowski deed het in beurt zestien nog iets beter met een serie van dertien caramboles.

Vanaf de stand 41-40 na 25 beurten, nam Galla definitief het initiatief en met achtereenvolgens 2, 1, 5 en een laatste via de losse band won hij de partij tussen de letterlijk en figuurlijk twee zwaargewichten en nam revanche op de door hem eerder geleden 35-50 nederlaag in Rosmalen. “Ik ben hier heel erg blij mee, eindelijk liepen de ballen zoals ik het graag wil”, aldus de Duitser na afloop.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven