Verkoop zwembaden is bijna afgerond

NEEDE – Aanstaande donderdag ligt in een zogenoemd ‘technisch beraad’ met raadsleden een voorstel voor om zwembad ’t Vinkennest en sportcentrum ’t Spilbroek per 1 april 2013 te verkopen. Het gaat om een uitwerking van een besluit dat de gemeenteraad eind vorig jaar al nam.

Op 23 oktober 2012 heeft de gemeenteraad ingestemd met het voornemen zwembad ’t Vinkennest en sportcentrum ’t Spilbroek te verkopen met de ontbindende  voorwaarde dat  er overeenstemming wordt bereikt over vier aandachtspunten: 1. Recht van terugkoop, 2. De taxatie van € 1,–, 3. De beoordeling van de post achterstallig groot onderhoud, 4. Formulering (aanpassing van) ‘het maatschappelijk pakket’.

Het college heeft vorige week de onderhandelingen met de Conegroup over de vier aandachtspunten naar tevredenheid afgerond.  Op basis van een onafhankelijk taxatie is de waarde van de voorzieningen getaxeerd op € 1. De nodige garanties, waaronder het eerste recht van koop, zijn opgenomen in de koopovereenkomst. In de exploitatie-overeenkomst is het maatschappelijk pakket en hoe om te gaan bij een aanpassing hiervan opgenomen. Tot slot is de post achterstallig onderhoud technisch en financieel extern beoordeeld.

Op donderdag 21 maart 2013 om 17.00 uur vindt er een technisch beraad plaatst over het voorgenomen besluit. De gemeenteraad wordt dan in de gelegenheid gesteld zijn zienswijze in te brengen over het behaalde eindresultaat. Op dinsdag 26 maart 2013 neemt het college een definitief besluit.

De verkoop van sportcentrum ’t Spilbroek en zwembad ’t Vinkennest levert vanaf 2014 een structurele besparing op van € 558.502 euro. (Hier zit overigens de sporthal ’t Spilbroek bij in). De waarde van de eigendommen van de gemeente nemen door de verkoop af met een bedrag van € 2.114.368 euro.

Daarnaast is een bijdrage noodzakelijk voor nog niet verricht groot onderhoud van maximaal € 395.000. Deze bedragen dekt de gemeente uit de ‘algemene reserve’.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven