Verslag Topteam eerste divisie Overkamp

HOLTERHOEK – Dat de jeugd de toekomst heeft laat Horna uit Hoorn zien in de Nationale topteam competitie eerste divisie. Het jeugd team ging met 2x 4-2 naar huis. Sam van Etten, 16 jaar en afgelopen seizoen derde op de Nederlandse kampioenschappen Libre groot, geldt als een van de grootste jeugdtalenten van Nederland. In zijn eerste Libre partij won hij in 11 beurten van Rob Pot. In de tweede partij maakte hij de afstoot en drukte hij met 2 stoten de ballen in de serie om ook niet meer in de problemen te komen.

In no-time had hij de 100, 200 en 250 caramboles in de eerste beurt bij elkaar gespeeld. Brian ter Braak moest in zijn eerste partij bij het ankerkader 47/2 zijn meerdere erkennen in Hidde Lub. Middels een serie van 105 speelde Lub de partij in 11 beurten uit. In de tweede omloop behaalde behaalde hij wel de winst. In de 2e beurt liet Ter Braak een serie van 92 noteren. Deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen. In de 11e beurt kon hij de partij uitspelen met een serie van 41.

Axel Büscher redde in de eerste partij de eer voor het Overkamp door het bandstoten winnend af te sluiten. Tegenstander Leo Koomen was niet opgewassen tegen de sterk spelende Büscher die middels een serie van 49 de partij in 9 beurten uitspeelde. In de tweede partij waren de rollen omgedraaid en won Koomen middels een serie van 25 in 8 beurten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven