Diversiteit tijdens lenteweekend is groot

EIBERGEN – Op zaterdag 4 en zondag 5 mei zal op het prachtige terrein rond de Mallumse watermolen in Eibergen voor de 10e keer het Lenteweekend worden georganiseerd. Dit evenement mag zich altijd verheugen in grote belangstelling van tuinliefhebbers uit de wijde omtrek. Er is dan ook veel te zien in de prachtige ambiance rond de watermolen, het Muldershuis, de sluis in de Berkel en de Kruidenhof te Mallum. Allerlei exposanten ( 60 stuks) zullen hun spullen presenteren. Bij die exposanten zijn gelukkig veel vaste gezichten. Elk jaar weten zij de bezoekers te boeien met nieuwe planten, nieuwe soorten, nieuwe materialen, enz. De organisatiecommissie is erin geslaagd om in 2013 een speciaal accent te leggen op verscheidenheid in planten.

Meer gespecialiseerde kwekers dan ooit zullen met trots hun producten tonen. Agapanthussen, Buddleja’s, Kuipplanten, Pelargoniums en Geraniums, Hangplanten in speciale potten, Rozen in soorten en zo meer. Op het eiland zal weer leuke tuinkunst te zien zijn. Vanzelfsprekend is er ook weer aandacht voor tuinmachines. Voorts natuurlijk heesters, vaste planten, eenjarigen, meststoffen, zaden, cactussen, rotsplanten, fuchsia’s, hosta’s, plantensteunen, snoeischaren, tuinontwerp, tuinaanleg. Zelfs palmen komen aan bod. Vogelwerkgroep Eibergen zal aandacht besteden aan het vogelvriendelijk inrichten van de tuin. Achterhoekse wijn zal er zijn, rozen van een specialist, accessoires en tuinschilderijen. Tuin- en natuurboeken zullen verkrijgbaar zijn. Een timmerbedrijf, gespecialiseerd in bouwwerken die heel goed passen in de tuinen in onze regio. Kortom, een compleet aanbod van alles wat met de tuin te maken heeft.

Er zijn aparte activiteiten voor kinderen, zoals schminken, kikkers vangen en een kabouterpad. Het vertrouwde kasteelluchtspringkussen zal zeker weer op zijn plaats staan. Af en toe zal er muziek worden gemaakt in het amfitheater, de watermolen zal draaien en meel malen. Van dit meel worden heerlijke pannenkoeken gebakken, die ter plaatse gekocht en verorberd kunnen worden. De nieuwe exploitant van het Muldershuis zal zijn locatie op de mooiste wijze aankleden en presenteren.

Natuurlijk ook in 2013: De bloemschikafdeling van Groei & Bloei zal zich laten zien met hun mooiste bloemstukken. Deze worden in een tent geshowd. Ook worden ter plaatse creaties vervaardigd. Ook nu zullen weer veel van deze stukken te koop zijn. Het Lenteweekend Eibergen wordt georganiseerd door een team bestaande uit mensen van Groei & Bloei afdeling Berkelland – Haaksbergen e.o. en de Kruidenhof te Mallum.

Overige gegevens:  Adres: Mallumse Molenweg 39, Eibergen. Op beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs € 2,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Goede parkeergelegenheid, gratis parkeren. Informatie: Jan van Dijk, tel 0573-451612 of 06-53 266 211 E-mail: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven