Donderdag kan iedereen slagertje spelen

RUURLO/EIBERGEN – Zelf worst, rollade of een biefstuk maken? Dat kan aanstaande donderdag tijdens het open huis bij keurslager Kuenen aan de Dorpstraat in Ruurlo. Eigenaar Wiljo Kuenen laat de bezoekers van 14.00 tot 17.00 uur zelf ervaren wat een slager allemaal moet doen om een lekker stukje vlees verkoop klaar te maken. “Bezoekers mogen bijvoorbeeld zelf de vulling in de darm stoppen.” Het doel van de open dag is het vakmanschap van de slager te laten zien.  Wiljo: “Iedereen is welkom, er is van alles te proeven en te bleven.” Op 18 april is het namelijk de eerste Dag van de Slager in Nederland. Deze landelijke dag is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Het thema van de dag is ‘de kunst van de slager’.

Keurslager Boenders uit Eibergen stelt de deuren ook open voor het publiek. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kan iedereen het bedrijf aan de Brink bewonderen. “De slagerij is op die dag volledig in bedrijf. Mensen kunnen ons hele proces van a tot z volgen. We hebben geen geheimen. Ze mogen alles zien”, zegt Gerwin Starink. Slagers gaan aan het werk met rund- en varkensvlees en zijn bezig in de worstmakerij. De keuken van de keurslager is ook geopend. Daar worden salades en maaltijd bereid.

“Tevens kunnen mensen een rondleiding krijgen door het hele bedrijf. Er zijn afgelopen jaren weer veel dingen veranderd.” Gerwin Starink heeft voor alle bezoekers koffie en wat lekkers klaar staan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven