Etikon voor 3e keer Europees Kampioen

Door Redactie op 07-04-2013

HAARLO – Etikon heeft op indrukwekkende wijze voor de derde keer op rij en voor de vierde keer in successie de Europese titel Classic Teams veroverd. In het Franse Soissons werd de andere finalist DBC Bochum met 5-1 verslagen. De basis voor deze overwinning werd al door Henri Tilleman gelegd, die in één beurt Ludger Havlik met 300-0 versloeg en duidelijk revanche nam voor de nederlaag die de Drontenaar ’s morgens leed tegen Pavel Böhm. In het bandstoten kende ook Jean-Paul de Bruijn geen enkel probleem met Fabian Blondeel. In een regelmatige wedstrijd met een hoogste serie van 64 en een slotserie van 26 caramboles won de Zeeuw in 11 beurten. In de nabeurt kwam de Duitser niet verder dan 71 caramboles. De remise kwam tot stand in een hoogstaande wedstrijd tussen Patrick Niessen en Thomas Nockemann.

De Belg nam met series van 91 en 114 caramboles een ruime voorsprong op de Duitser, maar die in een alles of niets wedstrijd een serie van 174 caramboles maakte en daarmee als eerste de eindstreep haalde. Ofschoon er niets meer op het spel stond, maakte Niessen in de nabeurt toch de 44 caramboles, waardoor Etikon zonder partij verlies de titel nog meer glans gaf.

“Dit is een geweldige prestatie van het team, want na de halve finale van zondagmorgen, vond ik toch, dat Bochum licht favoriet voor de titel was. Maar door het fantastische herstel van Henri Tilleman kon er eigenlijk niets meer misgaan. Opnieuw bewezen “mijn” biljarters dat ze over veerkracht beschikken en als ze er moeten staan er ook echt staan”, aldus een licht geëmotioneerde teammanager Bennie Deegens, die er zelf niet bij kon zijn, maar in Dinand Prinsen een uitstekende vervanger had.

Beide teams bereikten de halve finales door in de groepsfase ongeslagen te blijven. Etikon won met 6-0 van Ronchin en moest tegen Soissons alleen een remise accepteren van Patrick Niessen tegen Patrick Dupont. De Duitsers  wonnen met 6-0 van Anag en tegen Andernos werd het 4-2. In deze wedstrijd verloor Ludger Havlik van Geroulos. In de halve finale trof de Haarlose formatie het Tsjechische Anag en won deze wedstrijd met 4-2 met een sublieme prestatie van Patrick Niessen die in één beurt Marek Faus versloeg. Verlies was er voor Henri Tilleman, die tegen Pavel Böhm al in de tweede beurt tegen een grote achterstand aankeek door een serie van 218 caramboles van de Tsjech. Jean-Paul de Bruijn had geen enkele moeite met Janis Ziogas: 150-45 na zeven beurten.

In de andere halve finale wonnen de Duitsers van Ronchin, maar alleen Fabian Blondeel deed dat met overtuiging. Ludger Havlik en Thomas Nockemann hadden grote series nodig om de partijen te winnen. Havlik een serie van 240 en Nockemann één van 76 en één van 84.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->