Geen promotie voor HCR Prinsen/Urlive.tv

Door Redactie op 21-04-2013

HAARLO – Wat waren ze er dichtbij, de spelers van HCR Prinsen/Urliv.tv om te promoveren naar de eredivisie driebanden. Uiteindelijk bleek de 6-2 overwinning op Jan Brock Amusement uit Daarlerveen net niet voldoende, want Garage Verbrugge won met de hakken over de sloot met 5-3 van Derks Optiek uit Druten. De teleurstelling was uiteraard groot na afloop in Haarlo, maar ook voldoening. “Wij hadden ons als nieuwkomer een plaats in de middenmoot  gedacht en dat we tot aan het eind nog mee hebben gedaan voor het kampioenschap en promotie, stemt ons allemaal tot tevredenheid”, aldus captain Michel van Silfhout.

“Ik ben trots op mijn team en het is voor ons een goed leerjaar geweest en hopelijk plukken we daar het volgende seizoen de vruchten van”. Kopman Dave van Geel voelde zich ellendig. “Zo dicht bij de promotie en dan dit, ik kan het nog niet geloven. Heel erg jammer, maar we hebben niet vandaag de promotie verspeeld, we hebben nog teveel punten laten liggen tegen ploegen die onderaan staan, onder andere drie punten tegen de nummer voorlaatst. Maar het was ook een sterke poule, ploegen die aan elkaar gewaagd waren”, aldus de Zuid Limburger. De overwinning op Jan Brock Amusement kwam overigens wel moeizaam tot stand. Markus Wirgs keek in het begin tegen een grote achterstand aan, maar in de 29ste beurt maakte hij een serie van acht caramboles en nam toen definitief afstand van zijn tegenstander, Dennis Hoogakker. Uiteindelijk werd het 45-33 na 51 beurten.

Ook captain Van Silfhout, die pas zaterdagavond laat terugkeerde van een weekje EK in Brandenburg, had de grootste moeite om zijn partij tegen Marcel Krikhaar naar zijn hand te zetten. Bij de stand 38-41 na 46 beurten produceerde de man uit Dieren achtereenvolgens series van 3, 2 en 2 caramboles en daar had Krikhaar geen antwoord op. In de nabeurt kwam hij nog tot 43 caramboles. De strijd tussen de beide kopmannen  en oud ploeggenoten, Dave van Geel en Stefan Lenting, werd een eenzijdige wedstrijd. Van Geel nam vanaf het begin het initiatief en zijn tegenstander uit Denekamp had geen enkel weerwoord op het goede spel van Van Geel.

Na 34 beurten was het gedaan. Lenting kwam niet verder dan 23 caramboles. De wedstrijd tussen Markus Galla en John Schollink moest  toen de beslissing brengen. De Almeloër kende een prima start en had halverwege een comfortabele 28-10 voorsprong op de Duitser. Galla kwam in het tweede deel nog goed terug en moest in de nabeurt een serie van zes caramboles maken om remise te bewerkstellingen.

Het werden er in de 32ste beurt uiteindelijk 5. Remise was overigens ook niet voldoende geweest voor promotie.

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->