Geen promotie voor HCR Prinsen/Urlive.tv

HAARLO – Wat waren ze er dichtbij, de spelers van HCR Prinsen/Urliv.tv om te promoveren naar de eredivisie driebanden. Uiteindelijk bleek de 6-2 overwinning op Jan Brock Amusement uit Daarlerveen net niet voldoende, want Garage Verbrugge won met de hakken over de sloot met 5-3 van Derks Optiek uit Druten. De teleurstelling was uiteraard groot na afloop in Haarlo, maar ook voldoening. “Wij hadden ons als nieuwkomer een plaats in de middenmoot  gedacht en dat we tot aan het eind nog mee hebben gedaan voor het kampioenschap en promotie, stemt ons allemaal tot tevredenheid”, aldus captain Michel van Silfhout.

“Ik ben trots op mijn team en het is voor ons een goed leerjaar geweest en hopelijk plukken we daar het volgende seizoen de vruchten van”. Kopman Dave van Geel voelde zich ellendig. “Zo dicht bij de promotie en dan dit, ik kan het nog niet geloven. Heel erg jammer, maar we hebben niet vandaag de promotie verspeeld, we hebben nog teveel punten laten liggen tegen ploegen die onderaan staan, onder andere drie punten tegen de nummer voorlaatst. Maar het was ook een sterke poule, ploegen die aan elkaar gewaagd waren”, aldus de Zuid Limburger. De overwinning op Jan Brock Amusement kwam overigens wel moeizaam tot stand. Markus Wirgs keek in het begin tegen een grote achterstand aan, maar in de 29ste beurt maakte hij een serie van acht caramboles en nam toen definitief afstand van zijn tegenstander, Dennis Hoogakker. Uiteindelijk werd het 45-33 na 51 beurten.

Ook captain Van Silfhout, die pas zaterdagavond laat terugkeerde van een weekje EK in Brandenburg, had de grootste moeite om zijn partij tegen Marcel Krikhaar naar zijn hand te zetten. Bij de stand 38-41 na 46 beurten produceerde de man uit Dieren achtereenvolgens series van 3, 2 en 2 caramboles en daar had Krikhaar geen antwoord op. In de nabeurt kwam hij nog tot 43 caramboles. De strijd tussen de beide kopmannen  en oud ploeggenoten, Dave van Geel en Stefan Lenting, werd een eenzijdige wedstrijd. Van Geel nam vanaf het begin het initiatief en zijn tegenstander uit Denekamp had geen enkel weerwoord op het goede spel van Van Geel.

Na 34 beurten was het gedaan. Lenting kwam niet verder dan 23 caramboles. De wedstrijd tussen Markus Galla en John Schollink moest  toen de beslissing brengen. De Almeloër kende een prima start en had halverwege een comfortabele 28-10 voorsprong op de Duitser. Galla kwam in het tweede deel nog goed terug en moest in de nabeurt een serie van zes caramboles maken om remise te bewerkstellingen.

Het werden er in de 32ste beurt uiteindelijk 5. Remise was overigens ook niet voldoende geweest voor promotie.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven