Gratis ‘proeven’ bij de skeelervereniging

EIBERGEN – Hoewel met veel horten en stoten, lijkt de lente eindelijk op gang gekomen. Aanleiding voor de leden van de regionale skeelervereniging De Stofwolk in Eibergen de schaatsen definitief in het vet op te bergen. De eerste skeelertrainingen zijn intussen weer begonnen. ”En iedereen kan bij ons gratis kennismaken met deze mooie sport”, zegt Fons Ophuis van De Stofwolk. Het skeeleren is van oudsher voor veel schaatsers de ideale manier om zich gedurende de zomer voor te bereiden op een nieuw winterseizoen. Al mag het skeeleren zich tegelijk steeds meer verheugen in vaste beoefenaars, die er hun ‘hoofdsport’ van hebben gemaakt.

”We hebben hier een hele geschikte accommodatie”, aldus Ophuis. ”De wieler- en skeelerbaan van De Stofwolk is te vinden op sportpark De Bijenkamp, uiterst fraai gelegen op de grens van de Achterhoek en het even mooie Twente.”

De baan heeft een lengte van 1.600 meter. De eerste trainingen zijn intussen weer van start gegaan. Ophuis wijst op de voordelen ten opzichte van de openbare weg: ”Zo’n eigen baan heeft als grootste voordeel dat je er vrijuit, maar vooral vrijuit kunt trainen. Dat gebeurt onder begeleiding van goed opgeleide trainers. Een vrij parcours, uiteraard zonder andere ‘verkeersdeelnemers’. En we leven hier een aantal veiligheidsvoorschriften na, zoals het dragen van een helm. Dat is verplicht.”

De baan biedt bovendien de mogelijkheid om wedstrijden na te bootsen. Iets wat op de openbare weg uit den boze is. ”Mensen denken vaak ten onrechte dat het saai is: die rondjes rijden. Maar juist omdat we gericht trainen en ook wedstrijdjes houden, is zo’n parcours juist perfect geschikt voor ons.”

Volgens Ophuis kunnen geïnteresseerden nader kennismaken met de skeelersport: ”Een ieder mag drie gratis trainingen bijwonen om vervolgens alsnog te besluiten of hij of zij lid wordt van De Stofwolk.”

Voor meer informatie: Fons Ophuis, tel. 06-22220829 of www.stofwolk.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven