Het topteam van BV Overkamp verliest

HOLTERHOEK – Het topteam van BV Overkamp heeft zijn uitwedstrijd tegen BCO uit Oegstgeest niet weten te winnen. De thuisploeg behield in beide wedstrijden de winst en wonnen beide keren met 4-2. Op zeer moeilijk materiaal boekte Jacob Bergsma in het Libre een overwinning ten koste van Ben Duivenvoorde. Beide spelers hadden moeite om de ballen in de serie te behouden. Bergsma was middels een serie van 58 na 17 beurten de gelukkigste. Duivenvoorde kwam middels een serie van 97 op 201 caramboles. Brian ter Braak ging kansloos onderuit in het 47/2 tegen Ronald Filippo. Ter Braak speelde onder zijn niveau en moest toezien hoe Filippo de partij middels een serie van 55 in de 10e beurt uitspeelde. De hoop was gevestigd op Axel Büscher die in het bandstoten Paul Witteman trof. Witteman troefde Büscher af in 17 beurten. Büscher, die ook moeite had met het materiaal ging kansloos onderuit en kwam niet verder dan 30 caramboles.

In de tweede wedstrijd moest Jacob Bergsma de overwinning laten aan Ben Duivenvoorde. Duivenvoorde revancheerde zich maar had hier wel 16 beurten voor nodig. Bergsma had zijn kruit verschoten in de eerste partij en kwam niet verder dan 96 caramboles. Brian ter Braak moest zijn tweede nederlaag incasseren tegen Ronald Filippo. Filippo nam vanaf het begin het initiatief en kwam in de wedstrijd niet in de problemen. In de 9e beurt bleek hij de partij uit te spelen maar strandde op 1 carambole. Ter Braak kwam in de laatste beurt met een serie van 33 tot een score van 105. Axel Büscher redde voor het topteam de eer door zijn tweede partij winnend af te sluiten. Middels een serie van 25 kon hij na 15 beurten als eerste de finish bereiken. In de nastoot kwam tegenstander Paul Witteman nog dichtbij maar strandde op 8 caramboles voor het eind.

We hadden gehoopt toch op 4 punten. BCO had het voordeel van de thuisbasis. Ze kenden en konden beter omgaan met het materiaal dan ons. Jammer maar zo zit biljarten nu eenmaal in elkaar aldus teamleider Brian ter Braak.

De eerstvolgende wedstrijd is 20 april. Dan speelt het topteam een thuiswedstrijd tegen Binnenmars Horeca Groep/Zandweerd uit Marienberg. Het topteam zal spelen met Brian ter Braak, Jacob Bergsma en Freddy ter Braak, die Axel Büscher vervangt die op het EK in Brandenburg moet spelen. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven