Jong Gelre Eibergen alsnog op de planken

EIBERGEN – “Rika Rommeltje” is de titel van het blijspel dat de toneelgroep van Jong Gelre Eibergen in april  alsnog voor u op de planken zet. De uitvoering stond dit jaar gepland in februari, maar ging in verband met persoonlijke omstandigheden niet door. Jong Gelre gaat daarom op 19 en 20 april voor de herkansing. Het toneel zal dit jaar met minder spelers qua aantal worden opgevoerd, maar het enthousiasme spat er vanaf. Twee heren van de oude garde en vijf dames zorgen voor een mooi schouwspel voor u. Eén van de dames is debutante: Hanny Lammers.

Michel Hoitink: ”Wij zijn blij dat zij onze toneelgroep heeft versterkt, hebben volop vertouwen in haar en wensen haar veel succes.” Het blijspel is geschreven door Johan E.G. Ruiter en gaat over Rika. Ze is een niet zo’n nette vrouw en woont samen met haar twee dochters in een nogal slordige huishouding. ”Wij krijgen een kijkje in de keuken, waar het aanrecht vol staat en de stofzuiger in de hoek.” De maatschappelijk werkster probeert hun op andere gedachten te brengen en praat over geld verdienen door te werken, maar dat zint de beide dochters helemaal niet. Maar zij praat door en gaat verder over verkering en de disco en dat zij eens wat contacten zouden moeten gaan leggen met de jongens.

Als later de buurman hiervan hoort, geeft hij hun de raad om dan maar eens een advertentie in de krant te zetten. Maar ja… Hoe moet zoiets? De buurman geeft hun een krant en zegt dat ze maar eens bij de advertenties moeten gaan kijken naar een voorbeeld. Zo gezegd, zo gedaan. En dan ontstaat er een heleboel consternatie, onder andere als Jantina zich komt melden, keurig in een rokje met schortje, die de boel eens flink aanpakt. Buurvrouw Piekie komt ook regelmatig over de vloer. Kortom alle elementen met nog een spatje liefde erin zijn aanwezig om er een mooie, gezellige lachavond van te maken.

Hoe het voor iedereen afloopt, kunt u zelf komen bekijken op vrijdag 19 of zaterdag 20 april om 20.00 uur. ”Beide avonden spelen wij in de Huve aan de Grotestraat in Eibergen. Neem vrienden en vriendinnen mee en kom voor een plezierige avond.”

De voorverkoop van toegangskaarten is bij De Huve en de Welkoop in Eibergen, maar u kunt ook Michel Hoitink bellen (na 18.00 uur) op telefoonnummer 06 – 43 13 68 48 om toegangskaarten te bestellen. Of u kiest ervoor om online toegangskaarten te reserveren via het invulformulier op onze website www.jonggelre-eibergen.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven