Lesgroep voor beginnende ponyrijders

REKKEN – Rijvereniging de Molenruiters in Rekken start op woensdag 3 april haar verenigingslessen weer op ‘De Zandvang’. Na een winterperiode, waarin de lessen worden gegeven in de manege, start het buitenseizoen weer. Nieuw dit jaar is een lesgroep voor beginnende pony ruitertjes en amazones. Er bleek behoefte te zijn aan een lesgroep voor kinderen die wel de beschikking hebben over een pony, maar nog niet gevorderd genoeg zijn om mee te draaien in de groepslessen voor dressuur en springen. Voor deze beginnende ruiters start om 18.30 uur de les, waarbij de nadruk ligt op het vertrouwd raken met de pony en rijervaring opdoen in een groepje. De les zal een half uur duren.

Dit alles zal op speelse wijze worden begeleidt door Carina ter Huurne, die ook de instructie verzorgd voor de andere ponygroepen. Belangstellenden voor deze lesgroep, kunnen een kijkje komen nemen of zich melden bij één van de bestuursleden. ”We hopen dit jaar veel en veilig te kunnen rijden en springen op ons terrein, dankzij de donatie van het coöperatie fonds van de Rabobank. Er is een geldbedrag gewonnen om veiligheidshindernissen aan te schaffen.” Dit zijn hindernissen met lichtere balken en bevestigingen die los gaan als een hindernis omver wordt geworpen.

Hiermee is rijvereniging de Molenruiters weer helemaal klaar voor het nieuwe rijseizoen. ontactgegevens: Voorzitter: Geert Rexwinkel Secretariaat: Carolien Kroekenstoel  [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven