Springsters hebben goed gepresteerd

RUURLO – Voor het eerst neemt RGV deel aan landelijke wedstrijden in de klasse B. Tara van Heumen en Marleen Eggink springen dit jaar in de klasse B senior dames. Afgelopen zaterdag 6 april ’13 werd de 1e plaatsingswedstrijd trampoline springen individueel en synchroon klasse A/B gehouden in sporthal de Kalkwijck te Hoogezand. Het grote verschil met de wedstrijden regionaal is de TOF telt mee in de A en B klasse. TOF staat voor time of flight. Tijdens elke oefening wordt de tijd dat je in de lucht bent gemeten en deze telt ook mee in je oefening score. Dus hoe hoger je springt en deze hoogte kunt vast houden tijdens je oefening des te hoger de TOF. Marleen nam deel aan het synchroonspringen samen met Laura Schipper van Omnigym Assen. De wedstrijd verliep voor het synchroonpaar redelijk en eindigde op een 7e plaats.

Tara begon met een mooie verplichte oefening, maar ging helaas fout bij de tweede sprong van haar eerste keuze oefening. De 2e keuze oefening wist zij wel tot een goed einde te brengen. Tara eindigde op een 6e plaats. Ook Marleen startte met een goede verplichte oefening. Bij de 1e keuze oefening was zij de tel kwijt en maakte door een fout van de trainster 11 sprongen.

De 2e keuze oefening ging veel beter en zij sprong deze netjes uit. Marleen is 4e geworden. Zaterdag 20 april vindt de 2e plaatsing wedstrijd plaats in Apeldoorn

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven