Rowen Pieper uit Eibergen is kampioen

EIBERGEN – Rowen Pieper uit Eibergen is afgelopen zaterdag de districtskampioen turnen geworden van district Noord en Oost Nederland. Deze Duo-districtsfinale werd gehouden in Rijssen en in de sporthal De Stroekeld. Wie eerste werd was dan de districtskampioen van Noord en Oost Nederland. Rowen moest daar turnen op zes toestellen t.w. Vloer, Voltige, Ringen, Sprong, Brug en Rekstok. In totaal behaalde Rowen op deze zes toestellen 111.98 punten. Op de toestellen Voltige, Ringen en Rekstok werden eerste plaatsen behaald door Rowen. Op voltige behaalde Rowen een heel erg hoge score t.w. 19.80 punten wat een geweldige prestatie is op dit toestel. Rowen turnt bij Odival Eibergen sinds een jaar bij de selectie en komt op niveau Jeugd NTS niveau 13 uit. Het volgende seizoen zal Rowen op een hoger niveau moeten uit komen door verplichte doorstroming wegens zijn behaalde resultaten.

In de tweede wedstrijd moest Léon ten Barge uitkomen voor Odival Eibergen. Léon turnt in de klasse Benjamin NTS niveau 13, en is een jonge turner, die pas sinds 7 maanden in de selectie meetraint. De ontwikkeling van Léon gaat erg voorspoedig en het was even de vraag wat Léon zou doen op de plaatsingswedstrijden van het district Oost. Nu, daar werd Léon in allebeide wedstrijden door goed te turnen twee keer eerste. In Rijssen was er wel heel veel meer tegenstand dan in de plaatsingswedstrijden het geval was en zou het moeilijker worden om hier op het podium te komen.

In de einduitslag werd Léon 4e met 104.65 punten. Sterke toestellen van Léon waren: Brug en voltige waar Léon een 2e en 3e plaats behaalde. Op naar het nieuwe seizoen en daar weer voor trainen. Deze turners en andere turners van Odival kunt u volgen op de website van Odival te weten www.odival.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven