Spelers Schuurman BZC zijn kampioen

BORCULO – De waterpoloërs van Schuurman BZC zijn kampioen van Gelderland / Overijssel geworden. De jongens onder de 17 versloegen in een rechtstreeks duel in Ede aartsrivaal Polar Bears met 6-4. De spanning was vooraf groot, want de jongens speelden al drie keer tegen elkaar deze competitie. In Borculo werd een keer verloren en een keer gewonnen, en de vorige uitwedstrijd had de Berkellandse Zwem Combinatie in Ede verloren. In deze klasse wordt een dubbele competitie gespeeld. In de eerste periode scoorden Sjoerd Kraaijenhof en Ruud Tilleman, keeper Rowan Papen hield zijn doel schoon. In de tweede periode staat er zelfs 0-4 op het scorebord, scores van Jelle Lammers en Bilal Gbadamassi Mama Radji.

Polar Bears doet wel wat terug met 2 doelpunten. Bilal Gbadamassi Mama Radji scoort wederom in de derde periode. Met 2-5 gaan de jongens de laatste periode in. Polar Bears maakt 3-5, helaas scoren de BZC’ers niet uit twee man meer situaties. Met nog iets meer dan een minuut te spelen vindt Sjoerd Kraaijenhof het Edese doel en dan is het kampioenschap een feit.

De Edese jongens scoren nog een keer tegen, eindstand 4-6. Het team van de coaches Meije Lammers en Arjan Smelt speelt nog één competitiewedstrijd en kan zich dan gaan voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven