Tuinkeuringen in Borculo gaan van start

BORCULO – Hoewel het nog niet wil vlotten met het voorjaar, staan de keurmeesters van Groei en Bloei afdeling Borculo al klaar voor de jaarlijkse tuinkeuringen. In het voorjaar, de zomer en het najaar worden alle tuinen binnen de bebouwde kom van het Berkelstadje weer gekeurd. Dit jaar zal er een speciale prijs worden uitgereikt voor de mooiste jonge tuin. Hiervoor komen tuinen in aanmerking die in de afgelopen 2 jaren (opnieuw) zijn aangelegd.

Gekeurd zal worden op vier onderdelen zoals: wat is de eerste indruk van de tuin, zijn de verhoudingen goed, past het onderhoud en het plantenassortiment bij de tuin.

De voorjaarskeuring zal plaatsvinden tussen 22 april en 4 mei aanstaande. Vervolgens zullen de keurmeesters vanaf 10 juni tot en met 22 juni de zomerkeuring verrichten. De reeks van keuringen zal worden afgesloten met de najaarskeuring van 22 augustus tot en met 31 augustus.

Op maandagavond 14 oktober 2013 zal in Zaal Peters te Borculo de prijsuitreiking plaatshebben. Noteer deze avond al vast in uw agenda. Op deze avond zal een thema centraal staan en worden foto’s getoond van zowel de tuinen die de hoogste scores hebben behaald als bijzondere tuinen zoals boerderijtuinen en open tuinen.

Wie wordt de opvolger van de fam.  Rouwenhorst, die in 2011 en 2012 de mooiste tuin van Borculo had.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven