Wederom een geslaagd RGV gymkamp

RUURLO – In het weekend van 12, 13 en 14 april werd er door de Jeugdraad van RGV Ruurlo het jaarlijkse RGV Gymkamp georganiseerd. Zoals elk jaar gingen de jongens en meiden van RGV Ruurlo op de fiets naar kampeerboerderij “De Haverkamp” om hier een weekend te beleven vol spelletjes, snoep, gezelligheid en zeer weinig slaap! Het thema van dit jaar was piraten en dit was aan de kleding van de Jeugdraadleden goed te zien! Bij het vertrek van de “piraten” op vrijdag richting de kampeerboerderij, moest er halverwege gestopt worden aangezien de kinderen in een enorme hagelbui terecht kwamen. De fietsers haasten zich om snel de regenjassen aan te doen en alle 100 kinderen, jeugdraadleden en hulpouders, hebben, als echte piraten, de  “zeestorm” doorstaan.

Na het avondeten werd de groep opgedeeld in tweeën, de eerste groep ging het mysterie oplossen van de overboord geslagen piraat. Na 1,5 uur speuren had deze groep het mysterie opgelost en werd de groep omgewisseld met de tweede groep, die lekker binnen was gebleven om een film te kijken. Om 00.00 uur ging iedereen heerlijk richting hun bedjes en om 02.00 uur was het stil in de boerderij.

Zaterdagochtend begon, zoals altijd, met een heerlijke ochtendgymnastiek. De kinderen deden nog fanatiek mee, want echt moe waren ze nog niet. Zaterdag ochtend stond in het teken van de “vlaggenroof”, alle kinderen moesten opzoek naar de verstopte vlag van de tegenpartij en konden ondertussen getikt worden. Tussen de middag konden de kinderen even weer op kracht komen met een pannenkoek en een toetje. Rond de klok van 15.00 uur begonnen de kinderen aan hun spelletjes middag. Paniekbal, Trefbal, Lijnbal en Slagbal kwamen allemaal voorbij en ook tumbling baan was opgehaald uit de Gymzaal in Ruurlo.

Nadat de spelletjes middag voorbij was, begonnen de meiden en jongens zich op te tutten voor de Bonte Avond! Al jaren een vast onderdeel in het programma van het RGV Gymkamp. De aanmeldingen stroomden binnen en het totale programma bestond uit 13 top-acts. Van Acrogym, tot een toneelstukje, van een bobslee wedstrijd tot een playbackact met dansje, alles kwam langs. Onder het toeziend oog van onze juryleden werden de acts beoordeeld. Het was een geslaagde avond en alle kinderen lagen netjes op tijd in bed en ook nu was om 02.00 uur de boerderij muisstil. De zondag stond voornamelijk in het teken van “naar huis gaan”. ’s Ochtend om 08.00 uur werden de kinderen gewekt en moesten ze beginnen met het opruimen van de kamers. De ene kamer was zo klaar, sommigen waren precies voor de ochtendgymnastiek klaar. De ochtendgymnastiek werd vanmorgen een stukje ingekort, aangezien de meeste kinderen ietsjes minder fanatiek waren dan zaterdagmorgen.

Na het ontbijt, gingen de kinderen naar het bos gingen voor hun laatste spelletje, een “Piraten Vossenjacht” en hier werd pas echt duidelijk hoe moe de kinderen eigenlijk waren. Echt rennen was er niet altijd meer bij, maar er werd nog wel goed meegedaan (al dan niet op een iets lager tempo)!

Om 12.00 uur keerde iedereen weer terug naar de kampeerboerderij, welke helemaal schoongemaakt was door enkele hulpouders. Na een broodje knakworst en het bekend maken van de schoonste kamer, mochten de kinderen hun fietssleutel pakken en werd er begonnen aan de terugreis naar Ruurlo. Gelukkig was het droog, maar van de voorspelde zon was nog niets te zien. Bij de terugkomst in Ruurlo werden alle kinderen onthaald met een daverend applaus van alle ouders.

Namens de Jeugdraad en alle kinderen, willen wij iedereen bedanken die meegeholpen heeft aan dit geweldige kamp! “Bronkhorst High-Tech” voor het gebruik maken van de parkeerplaats, “PLUS Kogelman” voor de emmers vol met paaseitjes, Café “De Tapperij” en “FOCUS Fashion” voor het (droog) vervoeren van de bagage, Dinercafe “De Noaber” voor het beschikbaar stellen van het podium, Restaurant-Hotel “De Tuinkamer” voor de heerlijke toetjes, Pannenkoekenboerderij “De Heikamp” voor de ontzettend lekkere pannenkoeken, Fam. Boekelder voor het (op zeer korte termijn) beschikbaar stellen van de beamer en natuurlijk alle hulpouders die geholpen hebben bij de heen- en terugweg en tijdens de schoonmaak op de boerderij.

De jeugdraad wil ook alle kinderen bedanken! Aan de 90 lachende gezichtjes met kleine oogjes was duidelijk dat de kinderen het erg naar hun zin hebben gehad en daar doen we het allemaal voor! Alle foto’s van het RGV Gymkamp zijn te vinden op de Facebook pagina van de vereniging. Voor iedereen die volgend jaar weer mee mag op het RGV Gymkamp, natuurlijk weten we al welk weekend dit grote feest weer gaat gebeuren. Namelijk in het weekend van 11, 12 en 13 april 2014.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven