Wedstrijdverslag topteam BV Overkamp

Door Redactie op 21-04-2013

HOLTERHOEK – Het topteam van BV Overkamp heeft in zijn voorlaatste thuiswedstrijd 2 winstpartijen geboekt. Tegen Binnenmars Horeca/Zandweerd werd het twee keer 4-2. Jacob Bergsma verloor zijn eerste Libre partij tegen John de Graaf. De Graaf begon sterk middels een serie van 97. Na 6 beurten had hij reeds een voorsprong opgebouwd van 203 tegen 32. Bergsma kwam geen moment in de wedstrijd en ging kansloos onderuit tegen De Graaf. Ondanks een sterk begin koste het de Graaf nog 18 beurten om zijn 250 caramboles bijeen te spelen. Freddy ter Braak speelde het bandstoten en viel in voor Axel Büscher, die op het EK in Brandenburg meespeelt, en deed dat zeer verdienstelijk. Tegenstander Raymond Gielens begon zeer voortvarend en en scoorde vanaf aqcuit met een serie van 20.

Na 3 beurten had hij reeds 32 caramboles en stond Ter Braak nog maar op 4. Nadat Gielens de 4e beurt had gemist presteerde Ter Braak het om de resterende 71 caramboles met een prachtige serie uit te spelen. Ben zeer tevreden met mijn spel, heb 8.00 moyenne gespeeld maar wel verloren. Het was een genot om naar te kijken aldus een teleurstellende Raymond Gielens. Brian ter Braak maakte de overwinning compleet door Pavlos Karaberis in het 47/2 te verslaan. Beide spelers begonnen goed. Ter Braak opende vanaf aqcuit met een serie van 31. Karaberis antwoordde direct met en serie van 24. Beide spelers speelden aanvallend en zagen hun spel beide goed beloond. Ter Braak trok uiteindelijk aan het langste eind door in de 8e beurt de partij met een serie van 81 uit te spelen. Karaberis moest middels een hoogste serie van 35 genoegen nemen met 95 caramboles.

Jacob Bergsma zette zijn kansloze partij opzij en begon sterk aan zijn tweede partij Libre middels een serie van 76 gevolgd door een serie van 46. Tegenstander Pavlos Karaberis kon antwoorden met 21 en 34. In de 5e beurt nam Karaberis teveel risico en moest gaan zitten met en resté dedance. Bergsma greep deze kans met beide handen aan en speelde de partij uit met een serie van 98. Karaberis bleef steken op 94 caramboles. Freddy ter Braak kon zijn goede performance geen vervolg geven. In 16 beurten moest hij zijn meerdere erkennen in Raymond Gielens. Gielens kon met series van 13, 14 en 21 eenvoudig de winst behalen en Ter Braak op 33 caramboles achterlaten. Brian ter Braak won ook zijn tweede partij in het 47/2. Beide spelers, tegenstander John de Graaf, kenden een stroeve start. Pas in de 12e beurt kon Ter Braak counteren middels een serie van 65. De Graaf kon met series van 27 en 29 iets van zijn achterstand goed maken maar kon niet voorkomen dat Ter Braak in de 14e beurt de partij uitspeelde met een serie van 47.

Met 2 mooie overwinning kan het topteam weer omhoog kijken. We hebben redelijk goed gespeeld maar te wisselvallig. er worden teveel kleine fouten gemaakt wat op de grote tafel direct wordt afgestraft. Dat is trainen en veel wedstrijden spelen. Een lang leerproces maar wel een mooie aldus een tevreden teamleider Brian ter Braak. Volgende week wordt de inhaal wedstrijd tegen Interbiljarts in Den Haag gespeeld. Het team zal aantreden met Tom Temmink, Jacob Bergsma en Axel Büscher. Een week daarna speelt het topteam de uitwedstrijd tegen koploper BIOS/Blitz optiek in Barneveld. Een team met niet de minste namen zoals Christiaan Poether, Peter Volleberg en de grote Dick Jaspers. Een team met eredivisie inspiratie.

18 mei zal dan de laatste thuiswedstrijd en tevens laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld worden. De nummer 5 van de competitie, Topteam Almere ’83, komt naar Holterhoek. Jacob Bergsma, Brian ter Braak, Axel Büscher en Tom Temmink zullen dan spelen. Wie welke spelsoort zal spelen wordt op zaterdag 18 mei bekend gemaakt.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->