Zeven finale-tickets voor RGV meiden

RUURO – Afgelopen zondag werd er in Winterswijk het Gelders Kampioenschap gehouden van de 4e divisie. Hier konden de turnsters ook een ticket verdienen naar de districts finale. Hier komen de beste van Gelderland en Overijssel tegen elkaar uit. In de eerste wedstrijd waren het Gwen de Wijs bij de pupillen 1 en Zita van Poelwijk bij de jeugd die de eerste tickets pakten voor de RGV. Gwen werd 12e en Zita pakte door een slechte sprong net het laatste ticket. In de 2e wedstrijd kwamen de pupillen 2 op de vloer.

Hier was het Joyce Bosman die door een val van de balk een podiumplek mis liep. Ze haalde een mooie 4e plaats. Marlein Kapers werd op dit nivo 8e en Sharon Baks 14e. Ook zij mogen mee naar de finale. Verder was het Eline Dales bij de junioren nivo 6 die, door een 1e plaats op balk te turnen en een 3e op brug, zich kon aansluiten in de rij naar de finale. Bij de senioren kwamen Maike Houtman en Laura Temmink uit op nivo 5.

Maike wist zich als 11e te plaatsen. Helaas moest Laura Temmink na 2 toestellen haar oefeningen aanpassen. Dit koste haar te veel punten en daardoor ook een plekje in de finale. De finale is op 1 juni in Enter.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven