Acro trio pakt medaille en een NK-ticket

RUURLO – Afgelopen zaterdag reisde RGV Ruurlo met 4 teams af richting de tweede landelijke halve finale Acrobatische Gymnastiek welke gehouden werden in Leeuwarden. Het was de eerste keer voor RGV Ruurlo dat er teams aan deze halve finale mee mochten doen. De meiden gingen er dus vooral naar toe om te genieten en mooie oefening te draaien. Alleen het meedoen aan deze halve finale was al een prestatie.
Pien Meulenveld en Kim Boekelder waren ook meegereisd richting het hoge noorden. Ze stonden 2e reserve en mochten, indien er uitvallers waren nog meedoen. Helaas was dit niet het geval, maar de dames kunnen terugkijken op een super (laatste) seizoen. Het E-senioren trio, bestaande uit Lynn Lieven, Jet Beuzel en Inge Stapelbroek draaide een geweldige oefening.

De choreografie en elementen werden erg goed uitgevoerd. Met een mooie score van 24,800 en een 11e plaats, kunnen de dames terug kijken op een geweldig seizoen. Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman waren het E-junioren damespaar van RGV Ruurlo, en ook zij draaide een (bijna) perfecte oefening. Er was jammer genoeg 1 foutje te bespeuren, wat de dames, helaas, een vol punt kostte. Maar met een score van 23,750 (13e plaats) kunnen ook deze meiden, met een goed gevoel, seizoen 2013 afsluiten.

Het vierde en laatste team van RGV Ruurlo was een Damesgroep en deed mee in het E-junior niveau. Lauren Stegeman, Floor Hesselink en Nine Kok kende tot nu toe een fantastisch seizoen, wat vorige wedstrijd bekroond werd met een kwartet aan gouden medailles. Ook nu draaide de meiden een goede oefening, maar de concurrentie was erg groot! Met een score van 25,800 zijn de meiden op een geweldige derde plaats geëindigd en mochten hierdoor de bronzen medaille mee naar huis nemen! Klein detail: Tussen de nummer 1 en de nummer 3 zat een verschil van 0,05 punt.

Met deze bronzen medaille, hebben Lauren, Floor en Nine zich verzekerd van een plek op het NK Acrobatische Gymnastiek in het D/E-niveau, een primeur voor RGV Ruurlo! Op 8 juni reizen de dames af naar Oss en mogen daar nog eenmaal hun oefening tonen aan de jury.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven