Berkellandse touwtrekkers goed op weg

BORCULO – In Teuge werd het vierde toernooi van de competitie in gewest Oost gehouden. Bijna alle teams die in actie kwamen doen ook mee aan de Nederlandse Kampioenschappen. Het Borculose Heure begon ’s morgens met twee teams aan de wedstrijden. In de 680 kg.A klasse  deden ze goede zaken door op een tweede plaats te eindigen. Vooral de wedstrijden tegen Vios Bison uit Beltrum en TTV Eibergen waren fantastisch om naar te kijken. Beide partijen namen ruim een half uur in beslag. Dit betekende wel dat het morgen programma erg laat was afgelopen waardoor het middagprogramma pas ver na tweeën van start kon gaan.

Ook hier stonden de mannen van Heure weer paraat in de 720 kg.klasse. Na een wat aarzelende start in de competitie lijken ze de goede vorm te hebben gevonden want toen de wedstrijden, na weer een spannende middag, waren afgelopen hadden ze slechts  een gelijkspel getrokken tegen TTV Koapman, de rest  werd allemaal gewonnen. In het totaalklassement staan ze nu een behoorlijk eind voor op nummer twee TTV Koapman. De mannen van TTV Vorden, trainingsmaatje van Heure, moesten de tweede plek afstaan aan dit team uit Tilligte. Het Heure jeugdteam presteerde ook goed en steeg naar een vierde plaats in het klassement.

Aan het eind van deze lange touwtrek dag kan men gerust spreken van een geslaagde generale repetitie voor de Nederlandse Kampioenschappen aanstaande zaterdag in Bentelo. Dan komen de Heren 640 kg. en 720 kg. aan het touw , net als de dames 6-tallen en de jeugd. Eind juni is dan de tweede dag van het Nederlands Kampioenschap in Zoeterwoude waar de Heren 680 kg. klasse, 600 kg en de 6-tallen 540 kg. op het programma staan net als de dames 560 kg. en de relatief nieuwe mix-klasse 600 kg.

Heure is titelverdediger in de klasse tot 720 kg en de 6-tallen 540 kg.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven