Dubbelconcert koren Spirit en SonRise

EIBERGEN – Zondag 2 juni organiseert Gospelkoor Spirit uit Eibergen samen met de Gospelband SonRise een grandioos dubbelconcert in de voormalige Gereformeerde kerk van Eibergen. Niet allen de muzikale kwaliteit van de twee groepen maakt dit evenement veel belovend, ook het enthousiasme en de sfeervolle uitstraling van het gebouw dragen bij aan wat nu al een succes mag worden. Het bijzondere aan dit concert is dat het aanwezige publiek door middel van een verhaal meegenomen wordt door de avond, er zal een duidelijke rode lijn zijn van waaruit de groepen musiceren.

Dat SonRise en Spirit samenwerken is best bijzonder te noemen. Jeugdkerk SonRise verzorgt jaarlijks meerdere optredens in de Achterhoek (Aalten, Doetinchem, Varrseveld, Winterswijk). De ene keer huurt men een sporthal af en een andere keer een ander gemeentelijk gebouw.  Inmiddels is SonRise alweer 7 jaar onderweg en bestaat de groep uit jonge muzikanten, technici  en podiumwerkers die uit de hele Achterhoek afkomstig zijn. Gospelkoor Spirit bestaat dit jaar al 34 jaar en is een begrip in de regio en daar buiten. Het is een hechte groep die gezelligheid ook hoog in het vaandel heeft staan. Naast de wekelijkse repetitie treedt het koor maximaal twee keer per maand op tijdens kerkdiensten of bij andere evenementen.

Koor en band bestaan onder de bezielende leiding van dirigent Wim Rijstenberg. SonRise en Spirit hebben verschillende overeenkomsten, ze komen beide uit de Achterhoek, zingen Gospels en houden ervan om samen te zingen.  Spirit is een koor met een kleine band en SonRise is een band met enkele zangers. Wat het concert van 2 juni extra bijzonder maakt voor Spirit is dat het gegeven wordt in Centrum Goud aan de Hondevoort in Eibergen. In de tijd dat het gebouw nog in gebruik was als Gereformeerde kerk repeteerde het koor er wekelijks en werd er ook regelmatig opgetreden tijdens verschillende kerkdiensten.

Het concert zal een zit-/sta concert worden, mensen die graag willen luisteren kunnen op een stoel plaatsnemen, vindt je het lekker om mee te swingen op de gospels dan is er een mogelijkheid om te staan. Voor elk wat wils, doe waar jij je prettig bij voelt! Het repertoire wat ten gehore gebracht gaat worden met het concert zal afwisselend zijn, soms heel sober met alleen piano begeleiding en op een ander moment zullen ook de blazers van zich laten horen. Belangrijk om te weten, Zondag 2 juni Gospelkoor Spirit en SonRise in concert
Aanvang: 19.00 uur. Locatie:  Centrum Goud, Hondevoort 18 Eibergen.

Gratis entree, wel zal er een mogelijkheid zijn om een vrije gift te geven om de onkosten te kunnen betalen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven