Holland Mineraal grijpt naast KNBB-beker

HAARLO – Het is Holland Mineraal uit Lochem niet gelukt om de finale om de KNBB beker te halen. De verliezend finalist van vorig jaar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in TOVV.nl/MCR uit Vlaardingen, dat met 8-0 te sterk was voor de formatie van Ronny Hazewinkel. Jelle Pijl begon zaterdagavond uitstekend in zijn partij tegen Dave Christiani en nam met de setstanden 15-10 en 15-10 een 2-0 voorsprong. Helaas voor de Hengeloër kon hij deze voorsprong niet vast houden en trok hij met 10-15, 12-15 en 11-15 aan het kortste eind. Op de andere tafel speelde Stefan Spilleman tegen Richard Bitalis een ongelukkige wedstrijd. Hij won wel de eerste set, 15-8, maar verloor achtereenvolgens met 14-15, 11-15 en 8-15 van de Fransman.

Zondag was er nog van alles mogelijk, maar kopman Murat Naci Coklu, duidelijk niet in vorm, verloor afgetekend van de Belg Eddy Merckx met de setstanden 12-15, 11-15 en 7-15. Op de andere tafel kwam Anno de Kleine tegen Frans van Kuijk op een comfortabele voorsprong, 15-10 en 15-10, maar verloor vervolgens de ander drie sets met 2-15, 10-15 en nog eens 10-15.

“De mogelijkheid om de finale te halen was duidelijk aanwezig, vooral toen zaterdagavond Jelle Pijl op een 2-0 voorsprong kwam en in de derde set na twee beurten al op een 12-0 voorsprong stond, was een herhaling van vorig jaar duidelijk binnen handbereik, temeer, omdat ook Stefan Spilleman tegen Bitalis kansen had om te winnen”, aldus een lichtelijk teleurgestelde Ronny Hazewinkel.

“Een vervelende bijkomstigheid was ook nog dat Stefan Galla zaterdag en zondag verplichtingen in Duitsland had en ik die niet kon opstellen”, vervolgde de captain. Minder tevreden was hij over Murat Naci Coklu die tweemaal kansloos verloor van achtereenvolgens Frédéric Caudron en Eddy Merckx en die dus duidelijk zijn weekend niet had.

Terugkijkend had hij maar weinig woorden nodig. “Matig seizoen en vrij kleurloos gespeeld”. Holland Mineraal speelt ook het volgende seizoen in dezelfde formatie.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven