Karel Stegeman Toernooi internationaal

Door Redactie op 10-05-2013

RUURLO – Ook dit jaar nemen ploegen uit niet minder dan acht Europese landen aan de 29e editie van het Karel Stegeman Toernooi van VV Ruurlo op sportpark ’t Rikkelder deel. Het gegeven dat zo’n veertig deelnemende spelers voor diverse nationale jeugdteams van maar liefst tien verschillende landen uitkomen, maakt het internationale tableau van het Ruurlose toernooi zelfs nog kleurrijker. Op dit moment sieren 36 namen van spelers die voor nationale U19, U18 of U17 zijn geselecteerd de deelnemerslijsten en nog eens twee jeugdige talenten komen al voor de U23 ploeg van hun land uit. De laatste twee, Yael Eisden en Anas Al Shebani, spelen beiden bij Sparta Rotterdam. Eerstgenoemde speler komt uit voor Curaçao en de andere voor Irak. Koploper qua jeugdinternationals is echter Zweden.

Beide deelnemers uit dit Scandinavische land, AIK en IF Elfsborg, leveren samen niet minder dan tien spelers aan de diverse Zweedse jeugdteams. AIK is van alle deelnemers met acht spelers de absolute koploper als het om het leveren van spelers aan de nationale bond gaat. De debutant uit Stockholm heeft één U19, drie U18 en vier U17 internationals in haar gelederen. Echter ook het Servische FK Rad doet in deze van zich spreken. De club uit Belgrado, die vorig jaar met een vierde plaats op het KST debuteerde, levert met enige regelmaat zes spelers aan de nationale selecties. Tsjechië, via 1.FC Slovácko, en Slowakije (AS Trenčín) hebben elk vijf geselecteerde spelers in hun team. Finland (4), Nederland (3), Denemarken (2) en België (1) maken het tiental landen, dat tijdens het komende Pinksterweekeinde van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei met één of meerdere jeugdinternationals in de Achterhoek vertegenwoordigd is, compleet.

Het totaal aantal internationals kan zelfs stijgen tot boven de veertig. Op de voorlopige deelnemerslijsten staan namelijk nog eens drie spelers die mogelijk aan het toernooi deelnemen, maar afhankelijk zijn van de hoofdcoaches van hun club. Lee Rochester Sørensen (HB Køge en Denemarken U21) en Robert Mazáň en Stanislav Lobotka (AS Trenčín en Slowakije U21) waren eerder in Ruurlo actief en willen graag terugkomen. Daar zij echter allen in het eerste team van hun club spelen moeten ze op een mogelijke vrijgave van hun club wachten.

Het Karel Stegeman Toernooi start zaterdag 18 mei om 13.00 uur met de finale van vorig jaar. Het lot heeft bepaalt dat toernooiwinnaar Cercle Brugge het toernooi aftrapt tegen de nummer twee van de laatste editie, IF Elfsborg. Het lot heeft deze keer sowieso gevloekt met vele wetten, want het heeft bepaald dat alle teams die zich vorig jaar voor deze editie hebben geplaatst elkaar in groep A ontmoeten. Naast beide finalisten geldt dit voor de nummer vier van 2012, FK Rad, HB Køge (zesde), nummer vijf AS Trenčín en het team van de organiserende vereniging, VV Ruurlo. Alleen 1.FC Slovácko heeft groep B geloot. De nummer drie van 2012 neemt het in deze groep op tegen het Belgische SV Zulte Waregem, FC Honka (Finland), AIK en uit eigen land Sparta Rotterdam en het Twents Talen Team.  Het laatstgenoemde team neemt, evenals VV Ruurlo, met een U21 team deel. De toernooidagen beginnen respectievelijk zaterdag om 13.00 uur, zondag om 10.30 uur en maandag om 10.00 uur. De finale op maandag staat om 16.00 uur gepland. Op alle wedstrijddagen is een speelhoek ingericht voor de jeugd met onder meer een draaimolen, schminkcorner en springkussen.

Dit jaar is voor het eerst een goed doel aan het internationale toernooi verbonden: het Prader-Willi fonds. Het syndroom van Prader-Willi is de combinatie van spierslapte, onbedwingbare eetlust en een aantal uiterlijke kenmerken, Het syndroom het gevolg is van een genetische afwijking. De oorzaak is het ontbreken van een klein stukje erfelijke informatie op chromosoom vijftien. In Nederland worden jaarlijks ongeveer tien kinderen met het syndroom van Prader-Willi geboren. Het Prader-Willy Fonds organiseert jaarlijks samen met vrijwilligers activiteiten en evenementen om financiële middelen te werven. Vervolgens worden deze middelen ingezet om onderzoeken en projecten financieel te ondersteunen. Het Karel Stegeman Toernooi ondersteunt het PWF door in haar publicaties zo maximaal mogelijk aandacht aan het syndroom en het fonds te schenken. Tijdens de toernooidagen wordt op een aantal plaatsen gecollecteerd en worden PWF- armbandjes aan de man gebracht. Ook wordt het tenue met het logo van het fonds erop, dat wordt gedragen door het Twents Talenten Team, na het toernooi per opbod verkocht en als klap op de vuurpijl worden één of twee kinderen met het Prader-Willi syndroom als eregasten ontvangen.

Zaterdag 18 mei: 08.30 – 09.30 uur: Ontbijt delegatieleiders teams met organisatie KST in Hotel Avenarius. 10.00 – 11.00 uur: Ontvangst delegaties van deelnemende teams door college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland in de Orangerie. 11.45 – 12.45 uur: Openingsceremonie KST 2013, o.a. presentatie deelnemende teams en wedstrijd G-teams VV Ruurlo 13.00 – 18.00 uur: Groepswedstrijden (twee per team).  Zondag 19 mei: 10.30 – 17.15 uur: Groepswedstrijden (drie  per team).

19.30 – 24.00 uur: Meeting begeleiders en officials deelnemende teams in clublokaal VV Ruurlo. Maandag 20 mei: 10.00 – 17.00 uur: (Kruis)finalewedstrijden (twee  per team). 17.30 – 18.00 uur: Prijsuitreiking en sluitingsceremonie. 18.30 – 24.00 uur: Gezellige slotavond m.m.v. De Tijdbrekers in/om clublokaal sportpark ’t Rikkelder.

 

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

E-bike gestolen bij Coop Ruurlo
RUURLO - Vrijdagmiddag is even naar half vijf bij de Coop Supermarkt aan de Leeuwerikstraat in Ruurlo een E-bike gestolen. De eigenaar laat op Faceboo......
Lees verder »

1e schaatsles jeugd Neede, Noordijk en Rietmolen
NEEDE - Woensdag 26 januari kon er eindelijk weer geschaatst worden tijdens de 1e les van de Schaatsclinic Neede, Noordijk en Rietmolen 2022. De orga......
Lees verder »

Sport Federatie Berkelland zoekt bestuursleden
BERKELLAND - De Sport Federatie Berkelland is een stichting opgericht in 2007 door de vier lokale sportfederaties uit Borculo, Eibergen, Neede en Ruu......
Lees verder »

Militaire oefening van 31 januari tot en met 11 februari
BERKELLAND - Het ministerie van Defensie houdt van 31 januari tot en met 11 februari 2022 een oefening. De oefening speelt zich af in delen van de pr......
Lees verder »

SKB organiseert online voorlichting over terugkerende blaasontstekingen bij volwassenen
BERKELLAND - Op woensdag 16 februari 2022 organiseert het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk een digitale ‘SKB legt uit’ over ter......
Lees verder »

Thema-avond Kansenongelijkheid in het onderwijs op 2 februari
BERKELLAND - Op 2 februari vanaf 19.30 uur is er een (digitale) thema-avond over Kansenongelijkheid in het onderwijs. De thema-avond is online live t......
Lees verder »

Openbare zitting centraal stembureau
BERKELLAND - Op 4 februari 2022 om 10.00 uur is er een openbare zitting van het centraal stembureau. De voorzitter van het centraal stembureau voor d......
Lees verder »

Kunsthistoricus Jaap Nijstad in Synagoge Borculo
BORCULO - Kunsthistoricus Jaap Nijstad is een bekend gezicht in de synagoge in Borculo. In de afgelopen jaren heeft hij regelmatig lezingen verzorgd ......
Lees verder »

Geen enkele coronapatiënt meer in het SKB
BERKELLAND - Het aantal coronapatiënten in de Achterhoekse ziekenhuizen is de afgelopen tijd flink teruggelopen. In het Slingeland in Doetinchem ......
Lees verder »

Collectanten in Berkelland weer op pad voor de hersenstichting
BERKELLAND - Van 31 januari tot en met 5 februari 2022 houdt de Hersenstichting de jaarlijkse collecte. Ook in Berkelland gaan honderden collectanten......
Lees verder »

Expositie schilderijen Françoise Martens
RUURLO – Vanaf 7 februari t/m 30 maart zijn de werken van Françoise Martens te bewonderen in de expositieruimte van Kunstkring Ruurlo, op de eerste v......
Lees verder »

KNVB denkt competities uit te kunnen spelen, mits deze op 5 en 6 februari wordt hervat
BERKELLAND - De KNVB heeft goede hoop dat de amateurvoetbal competitie 'gewoon' kunnen worden uitgespeeld. Het is daarbij wel van belang dat de compe......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen karsverhaal
NEEDE Wet ie `t ,wet ie `t al, wij goat “neet” samen noar de stal. Het wurdt wear `n kale bedoeling met de feestdaage. Efkes nog gauw noar `t café hen......
Lees verder »

Fratsen Hij is der wear
NEEDE - Sinterkloas is alwear in `t land . Dus `t gemas oaver de kleur`n van de Pieten geet wear an. As ie niks betters te doone hebt kun ie altied w......
Lees verder »

Fratsen Kletskassa
NEEDE - Wat veur de kleine winkeliers heel normaal is wurdt deur de supermarkten op e bloazen of ze iets nieuws hebt oet e vonden. Het preutje met de......
Lees verder »

Fratsen oogsttied
NEEDE - September is natuurlijk de oogstmoand bie oetstek.De boeren meit nog `n leste snit van `t land. Dit joar was natuurlijk biezonder vruchtboar ......
Lees verder »

NUB TV

Het Jaar Van Joost van Oostrum


BERKELLAND – Bij Berkelland FM blikte verslaggever Bas te Velthuis elk jaar op Oudejaarsdag terug op het jaar dat achter ons lag. In een drie uur durende uitzending sprak hij mensen die in het nieuws waren geweest dat jaar, met de weerman nam hij het weer van het afgelopen jaar nog eens door en steevast was er een terugblik met de burgemeester. Vele jaren was toenmalig burgemeester van Berkelland Hein Bloemen bij hem te gast in de studio. Later nam Joost van Oostrum dit stokje over. De afgelopen dagen blikte Bas voor Nieuws uit Berkelland terug met Berkellanders die er in 2021 toededen. Inmiddels met beelden erbij en volledig online verspreid. Uiteraard kunnen we niet anders dan op Oudejaarsdag deze serie te eindigen met Joost van Oostrum.

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »