Laatste woning in De Koppel is verkocht

BORCULO – In De Koppel in Borculo wordt hard gewerkt. Zowel aan woningen als aan de openbare ruimten. Wat ProWonen betreft is de eerste fase zo goed als afgerond. Er zijn 72 woningen gesloopt, 86 nieuwe woningen gebouwd en 75 woningen hebben groot onderhoud gekregen. De laatste woning die te koop stond is deze week verkocht. Projectleider Roy Meurs van ProWonen: “In nog geen twee jaar hebben we 64 woningen verhuurd en maar liefst 22 woningen verkocht. Vooral de verkoop van woningen valt ons heel erg mee. Met de huidige situatie op de woningmarkt hadden we dit niet verwacht. Maar door een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben we een mooi resultaat behaald.”

Niet alleen zijn er veel woningen in de wijk De Koppel vervangen, ook de samenstelling van de bevolking is flink veranderd. Meurs: “Er zijn veel bewoners vertrokken, er zijn nieuwe bewoners gekomen en het aantal koopwoningen is gestegen. Er is nu meer diversiteit in de wijk, dat komt de leefbaarheid ten goede.” Ook in het straatbeeld is veel veranderd.

De erfafscheiding zijn deels mee-ontworpen en alle openbare ruimten worden flink onder handen genomen. Op 18 juni wordt de afronding van de eerste fase flink gevierd met de onthulling van de naam van het nieuwe appartementengebouw aan de Prins Hendrikstraat.

[nggallery id=3733]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven