Negende landstitel opnieuw voor Etikon

Door Redactie op 05-05-2013

HAARLO – Het Haarlose Etikon heeft op de voorlaatste competitiedag voor de negende keer de landstitel binnen gehaald, waarvan de laatste acht op rij. Etikon versloeg zaterdag in eigen huis Biljartcentrum Arnhem met 5-1 en pakte de titel in stijl door een 6-0 overwinning op TS Metals/Zandweerd uit Mariënberg. Het enige verliespunt deze zaterdag kwam op naam van Henri Tilleman die een goed spelende Martijn Egbers een remise moest toestaan en nog van geluk mocht spreken, dat de winst niet naar de Arnhemmer ging. Egbers miste na 36 caramboles een niet moeilijk te maken laatste carambole, maar miste deze op een haar. Tilleman stond toen op 133 caramboles, maar wat al vaker gebeurde dit seizoen, hij bleef koel en maakte de partij uit met een serie van 67 caramboles.

In de nabeurt pakte Egbers het verdiende punt. Op de andere tafel was Patrick Niessen al lang klaar door in de eerste beurt de partij tegen Thomas Nockemann direct uit te maken. De nabeurt was niet aan de Duitser besteed en miste deze ruim. Jean-Paul de Bruijn kwam tegen Ronny Mathtyssen moeilijk op gang een aangezien de Belg ook niet in het ritme kon komen ging de winst na negen beurten naar de Zeeuw met 100-50 in een amtige partij. Tegen TS Metals/Zandweerd haalde Etikon, van de scheidende teammanager Bennie Deegens, de titel definitief en gemakkelijk binnen. Henri Tilleman versloeg de kopman van de ploeg uit Mariënberg, Robin Jonker, in vijf beurten met 200-36 en Patrick Niessen won in vier beurten het anker kader 71/2 van Dennis Timmers met 150-82.

Hij deed dat op indrukwekkende wijze met een slotserie van 104 caramboles. Jean-Paul de Bruijn had in de laatste partij van deze toch weer lange dag, geen enkele moeite met Dave van Geel en won het banstoten met 100-25 in vijf beurten. De wedstrijd tussen Biljartcentrum Arnhem en TS Metals/Zandweerd leverde een verrassende 4-2 overwinning op voor de ploeg in degradatienood.

De overwinningen kwamen op naam van Robin Jonker tegen Thomas Nockemann, 150-87 na 9 beurten, en van Dave van Geel die Ronny Mathyssen na tien beurten met 100-43 het nakijken gaf. Martijn Egbers redde de eer voor de Arnhemmers door een 200-96 overwinning op Dennis Timmers na vijf beurten.

Na afloop werd bekend gemaakt, dat Dinand Prinsen het stokje van Bennie Deegens gaat overnemen als teammanager.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->